Кабмін просить іноземних партнерів допомогти з кредитами фермерам на купівлю землі

Кабмін просить іноземних партнерів допомогти з кредитами фермерам на купівлю землі

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, передає БизнесЦензор.

“Ми зараз працюємо над запуском Фонду часткового гарантування кредитів. Упор буде зроблений на малих виробників, є орієнтир за визначенням (малих виробників) на рівні до 500 га, проте я думаю, що обмеження краще робити на суму, ніж на гектар, тому як на 500 га плодоовочевої продукції можна мати обіг як на 5 тис. га”, – повідомив Висоцький.

За словами Висоцького, уряд запрошує міжнародні фінансові структури стати донорами Фонду. Дедлайн запуску Фонду – до 1 жовтня 2020 року.

“У жовтні буде внесено законопроект щодо держпідтримки, за планом – на наступному тижні, протягом півтора місяця з усіма регламентами повинен бути прийнятий”, – повідомив заммінсітра.

Крім законопроекту про держпідтримку АПК в парламент планується внести ще законопроект про національну інфраструктуру геопросторові дані, які також входять в пакет “земельної реформи”.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на початку жовтня схвалив концептуальні напрями щодо здешевлення кредитів сільгоспвиробникам на покупку земель сільськогосподарського призначення. Передбачається впровадити два основних механізми: надання держпідтримки здешевлення кредитів малим сільгоспвиробникам для купівлі землі сільгосппризначення та запровадження механізму гарантування зобов’язань таких товаровиробників з метою зниження ризиків для банків по даному виду кредитування.

В рамках механізму здешевлення кредитів буде надана часткова компенсація відсоткової ставки за кредитом та суми кредиту на купівлю землі.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-prosyt-inozemnyh-partneriv-dopomohty-z-kredytamy-fermeram-na-kupivlyu-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати