Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін врахував позицію садівників у використанні земель державної власності

Кабмін врахував позицію садівників у використанні земель державної власності

Відповідне рішення передбачено Постановою КМУ від 7 червня 2017 року №413.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «УКРСАДПРОМ».

26 серпня 2016 року Загальними зборами Асоціації «УКРСАДПРОМ» були затверджені пропозиції щодо умов використання орендованих земель для потреб садівництва і ягідництва, зокрема, щодо подовження строку оренди земель до 25 років. Зауважимо, що земельні аукціони проводяться на умовах оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності на строк не більше ніж 7 років. Лише для закладання багаторічних насаджень «допускається продовження дії договору оренди земельної ділянки строком до 25 років». Крім того, Постановою передбачається надання пріоритетності продажу прав на земельні ділянки за результатами земельних торгів для цілей садівництва, виноградарства та розвитку органічного землеробства.

«З початку створення Асоціації вирішення проблем землекористування садівниками є одним із пріоритетних напрямків діяльності нашого об’єднання, оскільки опублікована свого часу Стратегія розвитку сільського господарства України абсолютно не враховувала особливості землекористування під час закладання багаторічних насаджень. В результаті численних консультацій та нарад з керівництвом Держгеокадастру вдалося сформувати розуміння особливостей циклу плодоношення багаторічних насаджень, адже строки використання земельних угідь для закладання садів нерозривно пов’язані з розвитком галузі в цілому. Асоціація вітає прийняте Кабміном рішення і сподівається на подальшу плідну співпрацю держави та бізнесу для розвитку садівництва в Україні, зокрема, при затвердженні земельної реформи», – зазначив голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка.

Зауважимо, прийняте Кабміном рішення є результатом об’єднаної позиції Асоціації «УКРСАДПРОМ», Інституту садівництва НААН України, а також інших виробників, навчальних та наукових установ в українському садівництві, які приймали участь у відстоюванні своїх інтересів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-vrahuvav-pozyciyu-sadivnykiv-u-vykorystanni-zemel-derzhavnoyi-vlasnosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати