Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін ввів тимчасові обмеження на імпорт міндобрив з РФ

Кабмін ввів тимчасові обмеження на імпорт міндобрив з РФ

Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні в середу, передають Українські Новини.
“Що стосується тимчасових обмежень – доручення прийняти зараз рішення про введення тимчасових обмежень і, відповідно, доручити Мінекономіки спільно з Мін’юстом і іншими міністерствами відповідно до регламенту оформити це рішення”, – сказав на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

З такою ж ініціативою на засіданні уряду виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“По-моєму, треба призупинити поставки до того кваліфікованого рішення, що буде прийнято. А зараз давайте ухвалимо рішення щодо припинення”, – сказав Аваков.

При цьому перший віце-прем’єр міністр, міністр економічного розвитку й торгівлі Степан Кубів повідомив, що в 2017 році після обговорення зазначеного питання з виробниками міндобрив і зернових асоціацій було ухвалено рішення внести на розгляд Верховної Ради два законопроекти №6422 (знизити мита на ввезення міндобрив з 6,5% до 0 відразу) і № 6422-1 (провести це ж зниження поступово протягом кількох років), які не було прийнято парламентом.

Кубів додав, що 13 березня було ухвалено рішення, що комітет Верховної ради з питань податкової й митної політики в середу розгляне зазначені законопроекти й об’єднає їх в одну редакцію, яку буде прийнято парламентом за основу й у цілому 15 березня.

При цьому Кубів додав, що 13 березня за підсумками засідання урядового комітету було ухвалено рішення направити в Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі проект рішення, яким раніше уведені мита на російські міндобрива буде підвищено.

“Ми можемо до рішення комісії на 2 тижні ввести тимчасове ембарго, а потім прийняти відповідне рішення комісії”, – сказав він.

При цьому він додав, що у разі прийняття парламентом зазначеного законопроекту уряд також зможе врегулювати зазначене питання, не побоюючись наслідків у вигляді розглядів у Світовій організації торгівлі.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ініціює підвищення антидемпінгових мит на мінеральні добрива аміачної групи, а також розширення переліку позицій, на які поширюється їх дія.

У травні 2017 року Кабінет Міністрів схвалив законопроект, що передбачає введення нульової ставки мит на імпорт азотних добрив з метою диверсифікованості джерел поставок азотних добрив.

Ввізні мита на азотні міндобрива відповідно до митного тарифу становлять 2-6,5%.

27 грудня 2016 року МКМТ увела антидемпінгові мита в розмірі 4,19%-31,84% на імпорт карбаміду й КАС із Росії на 5 років до березня 2022 року.

У червні 2014 року Україна збільшила антидемпінгові мита на імпорт нітрату амонію (аміачної селітри) з Росії з 9,76-11,91% до 20,51-36,03%, а в травні 2015 року Росія подала позов у Світову організацію торгівлі стосовно ввізних мит України на цю позицію.

У свою чергу Союз хіміків навесні 2017 року виступив за встановлення мита на імпорт карбаміду, КАС і селітри з Росії в розмірі мінімум 43-45%.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-vviv-tymchasovi-obmezhennya-na-import-mindobryv-z-rf
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН