Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін ввів тимчасові обмеження на імпорт міндобрив з РФ

Кабмін ввів тимчасові обмеження на імпорт міндобрив з РФ

Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні в середу, передають Українські Новини.
“Що стосується тимчасових обмежень – доручення прийняти зараз рішення про введення тимчасових обмежень і, відповідно, доручити Мінекономіки спільно з Мін’юстом і іншими міністерствами відповідно до регламенту оформити це рішення”, – сказав на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

З такою ж ініціативою на засіданні уряду виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“По-моєму, треба призупинити поставки до того кваліфікованого рішення, що буде прийнято. А зараз давайте ухвалимо рішення щодо припинення”, – сказав Аваков.

При цьому перший віце-прем’єр міністр, міністр економічного розвитку й торгівлі Степан Кубів повідомив, що в 2017 році після обговорення зазначеного питання з виробниками міндобрив і зернових асоціацій було ухвалено рішення внести на розгляд Верховної Ради два законопроекти №6422 (знизити мита на ввезення міндобрив з 6,5% до 0 відразу) і № 6422-1 (провести це ж зниження поступово протягом кількох років), які не було прийнято парламентом.

Кубів додав, що 13 березня було ухвалено рішення, що комітет Верховної ради з питань податкової й митної політики в середу розгляне зазначені законопроекти й об’єднає їх в одну редакцію, яку буде прийнято парламентом за основу й у цілому 15 березня.

При цьому Кубів додав, що 13 березня за підсумками засідання урядового комітету було ухвалено рішення направити в Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі проект рішення, яким раніше уведені мита на російські міндобрива буде підвищено.

“Ми можемо до рішення комісії на 2 тижні ввести тимчасове ембарго, а потім прийняти відповідне рішення комісії”, – сказав він.

При цьому він додав, що у разі прийняття парламентом зазначеного законопроекту уряд також зможе врегулювати зазначене питання, не побоюючись наслідків у вигляді розглядів у Світовій організації торгівлі.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ініціює підвищення антидемпінгових мит на мінеральні добрива аміачної групи, а також розширення переліку позицій, на які поширюється їх дія.

У травні 2017 року Кабінет Міністрів схвалив законопроект, що передбачає введення нульової ставки мит на імпорт азотних добрив з метою диверсифікованості джерел поставок азотних добрив.

Ввізні мита на азотні міндобрива відповідно до митного тарифу становлять 2-6,5%.

27 грудня 2016 року МКМТ увела антидемпінгові мита в розмірі 4,19%-31,84% на імпорт карбаміду й КАС із Росії на 5 років до березня 2022 року.

У червні 2014 року Україна збільшила антидемпінгові мита на імпорт нітрату амонію (аміачної селітри) з Росії з 9,76-11,91% до 20,51-36,03%, а в травні 2015 року Росія подала позов у Світову організацію торгівлі стосовно ввізних мит України на цю позицію.

У свою чергу Союз хіміків навесні 2017 року виступив за встановлення мита на імпорт карбаміду, КАС і селітри з Росії в розмірі мінімум 43-45%.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-vviv-tymchasovi-obmezhennya-na-import-mindobryv-z-rf
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати