Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін виділив 850 мільйонів дотацій на будівництво елеваторів

Кабмін виділив 850 мільйонів дотацій на будівництво елеваторів

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу, 30 січня, передає БизнесЦензор.

Згідно пояснювальній записці до проекту постанови, порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на підтримку галузі тваринництва, доповнено новим напрямком фінансування – відшкодуванням сільгосптоваровиробникам вартості будівництва та реконструкції споруд по зберіганню і переробці зерна.

Очікується, що розширення програми тваринництва на зберігання і переробку зерна має забезпечити створення в 2019 році додатково потужностей по одночасному зберіганню на 2 млн тонн, що на 5% збільшить існуючі потужності.

У документі наголошується, що існуючі потужності по зберіганню не здатні забезпечити одночасне зберігання зібраного врожаю, зокрема, в минулому році мало місце в пікові періоди збору сільгоспкультур утворення черг на зерноприймальних підприємствах.

Часткове відшкодування вартості об’єктів із зберігання і переробки зерна буде надаватися на безповоротній основі у розмірі 30% вартості (без урахування ПДВ) за завершені в поточному році етапи будівництва і реконструкції об’єктів.

Крім того, з метою нарощування виробництва яловичини в 2019 році порядок використання коштів по даній програмі доповнено можливістю надання дотації на молодняк, придбаний шляхом переміщення від інших власників (до 1,5 тис. грн на голову).

Як повідомлялося, в бюджеті на 2019 рік за програмами держпідтримки АПК передбачено 800 млн грн на підтримку фермерів, 244,5 млн грн – кредити фермерським господарствам, 127,2 млн грн – здешевлення кредитів для аграріїв, 400 млн грн – підтримку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників.

На програму підтримки тваринництва, зберігання і переробки сільгосппродукції, а також рибництво в 2019 році заплановано 3,5 млрд грн, фінансової підтримки сільгоспвиробників (дотації на придбання с/г техніки, обладнання, вагонів) – близько 881,8 млн грн.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-vydilyv-850-miljoniv-dotacij-na-budivnyctvo-elevatoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати