Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін затвердив зниження ставок портових зборів

Кабмін затвердив зниження ставок портових зборів

Таке рішення закріплене відповідною постановою уряду, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”.

Крім того, зазначеним документом міністерствам інфраструктури, фінансів, економрозвитку і торгівлі, Держрегуляторної службі наказується в двомісячний термін вжити заходів щодо зниження ставок корабельного, канального, маякового, санітарного, якірного, причального, адміністративного портових зборів, починаючи з 1 січня 2018 року. Мова йде про зниження до 20%.

Як повідомлялося, Офіс підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України 26 жовтня 2017 року презентував принципи проекту нової методики розрахунку портових зборів, розробленої при підтримці Світового банку (СБ), в якому пропонував встановлювати портові збори на п’ять років із щорічним моніторингом, який передбачає перегляд ставки і виключення якірного збору.

У документі також зазначалося, що з 1 січня 2018 планується зниження портових зборів до 20%, зменшення частки чистого прибутку, яка відраховується до бюджету, до 50%.

Раніше глава АМПУ Райвіс Вецкаганс зазначав, що вже в 2018 році адміністрація зможе направляти прибуток на інвестиції в портове господарство.

“Ухвалене рішення уряду про зниження ставок портових зборів – мабуть, найбільш очікуване останнім часом для бізнесу. Для АМПУ як держпідприємства, відповідального за розвиток портової інфраструктури, вкрай важливо, що одночасно зі зниженням зборів будуть скорочені і відрахування до бюджету частини чистого прибутку з 75% до 50%. Це означає, що тепер більш значна частина прибутку адміністрації буде направлена на капітальні інвестиції”, – говорив  Р. Вецкаганс.

Говорячи про вказану методику, він зазначав, що цей документ дасть алгоритм формування ставок портових зборів, у структурі яких буде міститися базова ставка, “відповідальна” за покриття поточних витрат, і інвестиційна складова – джерело коштів на модернізацію і розвиток. На основі нової методики будуть введені актуальний порядок справляння портових зборів і порядок їх цільового використання.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-zatverdyv-znyzhennya-stavok-portovyh-zboriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати