Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін збільшить бюджетну підтримку аграріїв до 8 мільярдів гривень

Кабмін збільшить бюджетну підтримку аграріїв до 8 мільярдів гривень

Про це йдеться в бюджетній резолюції до 2020 року, затвердженої урядом у ході засідання.

Згідно з документом, загальний обсяг підтримки аграріїв в 2018 році може скласти 6 мільярдів гривень, у 2019 році – 7 мільярдів гривень.

Зазначені кошти будуть спрямовані на бюджетні дотації, технічне переобладнання сільгоспвиробництва, здешевлення кредитів і страхових платежів, кредитування фермерських господарств, стимулювання розвитку тваринництва, садівництва, рибництва.

Нагадаємо, 8 лютого Кабмін затвердив порядок щомісячного пропорційного розподілу 4 мільярдів гривень дотацій на підтримку аграрного сектору в 2017 році, покликаний компенсувати збитки сільгоспвиробників від скасування спецрежиму оподаткування ПДВ. Кошти будуть надаватися сільгоспвиробникам, які займаються насамперед, тваринництвом, вирощуванням винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрових буряків. При цьому на підтримку птахівництва буде направлено не більше 50% від загальної суми.

Всього в поточному році на підтримку аграрної галузі уряд передбачив 5,5 мільярда гривень, що становить 1% від валового виробництва сільгосппродукції. Дана норма про виділення 1% від аграрного ВВП закріплена у Бюджетному кодексі на 2017-2021 роки.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-zbilshyt-byudzhetnu-pidtrymku-ahrariyiv-do-8-milyardiv-hryven
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати