Tempo950x100

Tempo300x100

Каліфорнійський суд виніс вирок каві

Каліфорнійський суд виніс вирок каві

Судовий процес в американському штаті тривав вісім років і нарешті рішення прийнято: кава шкідлива й продавці повинні попереджати про це, повідомляє CNBC.

Виною всьому став акриламід — хімічна речовина, яка утворюється в процесі обсмаження бобів. Вона ж є канцерогеном, здатним викликати рак.

Starbucks і майже 90 інших виробників стверджують, що акриламід міститься в каві в таких малих концентраціях, що ними можна знехтувати. Проте бізнес не зміг відстояти свої аргументи в суді.

Видалити акриламід з продукту, не порушуючи його смак, неможливо. Деякі кав’ярні вже вивісили у себе попереджувальні надписи — як цього і вимагає рішення суду.

При цьому багато споживачів говорять, що це не утримає їх від споживання кави. Або скорочення цього споживання.

До слова, ще в 2016 році Всесвітня організація охорони здоров’я вивела кави зі списку можливих канцерогенів». Дослідження показують, що кава навряд чи викличе рак молочної залози, передміхурової залози або підшлункової залози, і, схоже, знижує ризик розвитку раку печінки і матки.

А от в Україні споживання натуральної кави набуває все більшої популярності. За словами Слави Бабича, чемпіона світу з приготування кави в джезві 2018 року, кав’ярні на сьогоднішній день стали найвигіднішим бізнесом.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kalifornijskyj-sud-vynis-vyrok-kavi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати