Tempo950x100

Tempo300x100

Катар планує вивозити українські чорноземи

Катар планує вивозити українські чорноземи

Про це заявив народний депутат Олексій Мушак на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, секретний план покупки українських земель був схвалений еміром Катару Тамімом бін Хамад Аль Тані минулого тижня.

«Катар придивляється до української землі. Доха (столиця – Катару ред.), налякана недавньою продовольчою блокадою з боку арабських країн, зробила висновки. Єдиний можливий спосіб захистити себе в майбутньому – це зробити свій аграрний оазис. Для цього вибрано провінція Баладіят Еш-Шамаль з територією в 902 км². Оскільки в Катарі нема води необхідної для землеробства, то будуть побудовані гігантські опріснювачі на березі Перської затоки. Залишилося лише одне питання – де взяти родючу землю. Відповідь очевидна. В Україні. Катарські інвестори планують скупити святу українську землю. А далі вивезти її до себе. За грошима питання не стане. Всього для покриття провінції Еш-Шамаль 40 см родючим шаром необхідно 500 млн. тон українського чорнозему», – заявив Олексій Мушак.

Він зауважив, що нічого не зможе зупинити катарських інвесторів, коли вони бачать український чорнозем. “В порту Південний активно йдуть днопоглиблювальні роботи, щоб для вивозу національного багатства могли заходити великі судна. Повним ходом реалізуються плани по розвитку річного транспорту. Таким чином з Чорнобаївського району Черкаської області можна буде на баржах спускати «чорне золото України». З Полтавщини будуть вивозити вагонами. Саме задля цього скоро в три зміни буде працювати Крюківський вагонобудівний завод. Поки що залишається незакритим питання логістики з Вінниччини та Хмельницької області. Цим регіонам України обезземелення загрожує менше, але ризики все ще високі» – сказав народний депутат.

За його словами, перевезення землі обійдеться катарцям в $5 млрд – за ці кошти можна б було скупити всі українські аграрні компанії з ТОП-10.

   

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/katar-planuye-vyvozyty-ukrayinski-chornozemy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати