Tempo950x100

Tempo300x100

Кавуновий бекмес із Херсону прийшовся до смаку закордонним дегустаторам

Кавуновий бекмес із Херсону прийшовся до смаку закордонним дегустаторам

У турецькому Стамбулі пройшла середземноморська виставка туризму та курортів “Emitt” 2020. У виставці взяли участь і представники Херсонської області, які пригощали охочих унікальним херсонським смаколиком –кавуновим бекмесом.

Бекмес – східний десерт, створений шляхом випарювання фруктового або ягідного соку до отримання густої маси. Для створення солодощів використовуються найрізноманітніші види фруктів, ягід і навіть овочів, а от на Херсонщині бекмес готують з кавуна.

Після випарювання сік стає дуже густим і відмінно зберігається протягом тривалого часу. Завдяки простоті обробки, бекмес зберігає більшість корисних елементів, що містяться в основному продукті. Цей десерт рекомендують людям, що страждають на анемію або іншими захворюваннями крові.

У багатьох східних країнах бекмес включають в раціон видужуючих людей в період відновлення організму після перенесених важких захворювань. Херсонський бекмес прийшовся до смаку іноземним дегустаторам.

Цього року бекмез став справньою родзинкою фестивалю “Український кавун – солодке диво”, що проходить кожного літа у Голій Пристані.

Джерело: seeds.org.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kavunovyj-bekmes-iz-hersonu-pryjshovsya-do-smaku-zakordonnym-dehustatoram
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати