Tempo950x100

Tempo300x100

Казкові плоди на городі: як можна надати врожаю оригінальні форми

Казкові плоди на городі: як можна надати врожаю оригінальні форми

Тому деякі фермери намагаються модернізувати свій урожай і на цьому додатково заробити. Ті, кому це вдалося першим, ще й продають свої ідеї іншим, пише pro-consulting.ua.

Наприклад, хто не чув анекдот про квадратні кавуни? Виявляється, такі є насправді, і крім естетичної цінності, вони мають ще й практичну, оскільки не можуть покотитись. Або ще приклад. Багато хто, готуючись до Хеллоуїну або просто для сміху, перетворюють гарбуз в страшний череп. Але ж цьому овочу можна надати потрібну форму прямо на грядці. І це може бути все що завгодно — череп, фігурка садового гнома або навіть голова господаря грядки. А як вам груші у вигляді фігурок Будди, кабачок у вигляді серця? На столі буде мати гарний вигляд овочева нарізка з огіркових зірочок або пірамідка кубічних яблук.

Для того, щоб отримати потрібний зовнішній вигляд плодів, необхідно помістити їх на ранньому етапі розвитку в прозору форму відповідного виду. Такі форми вже активно випускаються китайською компанією Fruit Mold, і їх можна придбати в її інтернет-магазині.

Варто також спробувати зробити оригінальну форму для овочів і самому. Головне, щоб вона була:

міцною, адже плоди в процесі росту можуть просто розірвати форму;
прозорою для ультрафіолетових променів, оскільки вони відіграють ключову роль у розвитку рослини;
мати отвори для випаровування рідини, в іншому випадку овоч чи фрукт згниє у своїй власній воді.
Кращими матеріалами для виготовлення форм є білий плексиглас, оргскло, полікарбонат, медичний пластик.

Працюючи в цьому напрямку, можна відчути себе не просто фермером, а фермером-скульптором. Результатом сміливих експериментів будуть плоди незвичайної форми, якими можна здивувати гостей або продати за підвищеною ціною креативним рестораторам. А для того, щоб переконатись у вигідності надання нової форми овочам і фруктам, досить поглянути на ціни деяких з подібних продуктів на ринках Європи: груша у вигляді фігурки Будди – 8,5 євро за штуку, квадратний кавун вагою приблизно шість кілограмів – 750 євро. Для порівняння, ціни на світових ринках на грушу класу 1 досягають 0.5-0.6 євро/кг, а ціни в супермаркетах стартують від 1 – 1,25 євро/кг. Кавуни, в тій же Німеччині, продаються від €0,80 до €1,20 за кілограм. Дивуватися такими цінами не варто, оскільки фрукти з екзотичною формою беруть не стільки в якості їжі, а більше, як оригінальний подарунок для людей, у яких все є.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kazkovi-plody-na-horodi-yak-mozhna-nadaty-vrozhayu-oryhinalni-formy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати