Tempo950x100

Tempo300x100

Керівництво «Укрспирту» окреслило нові напрямки розвитку галузі

Керівництво «Укрспирту» окреслило нові напрямки розвитку галузі

Як повідомляє ZIK, попри непросту ситуацію в економіці, державному підприємству, до складу якого входить 41 спиртових заводів, вдається триматися «на плаву» завдяки активним пошукам нових ринків збуту і випуску нових видів продукції.

Перший пункт візиту – Міжнародна агропромислова виставка «EuroAGRO» у Львові – уже традиційний захід за участі польських партнерів. Тут можна ознайомитись з європейським досвідом, зав’язати партнерські стосунки та показати власну продукцію. Відкриття виставки відбулося за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, Генерального консула Республіки Польща у Львові Рафала Вольські, першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського. Чимало часу учасники заходу приділили обговоренню державної політики розвитку сільського підприємництва, підтримки перспективних галузей, які приносять прибутки державі.

«Львівщина – одна з небагатьох в нашій країні застосовує передові управлінські рішення і не боїться шукати щось нове, застосовуючи кращий європейський досвід в сільському господарстві і в переробній промисловості. В політиці уряду закладено чудовий месидж про те, що необхідно стимулювати виробництво продукції з доданою вартістю, яка за останній рік дала зростання на 5,5%. Гарний приклад на Львівщині – це мясо-молочна промисловість, харчова. Є й 11 спиртових заводів які достатньо успішно функціонують останнім часом», – зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Продуктивною була і зустріч з працівниками Сторонибабського МПД за участі народного депутата України Михайла Бондара, першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського, голови профспілки «Укрспирту» Віталія Сосницького, депутатів Львівської обласної ради та керівників МПД Львівщини. Йшлося про перспективні напрямки розвитку галузі – співпрацю з виробниками парфумерії, біопального та побутової хімії. Перешкодою для масового виробництва біоетанолу є небажання впроваджувати ставки так званого «нульового» акцизу для технічних спиртів. Для цього потрібно впроваджувати зміни у законодавстві, над якими працює депутатська група «Львівщина» із 40 депутатів. Як повідомив народний депутат наступного тижня переговори у цьому напрямку відбудуться із першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим.

Зацікавлені у випуску нової продукції аграрії і закордонні інвестори. Як додав Юрій Лучечко, серед них – і польський паливний гігант «Орлен». Як повідомив голова профспілки Віталій Сосницький, на сьогодні у питанні випуску біопального конкурентами державним спиртозаводам уже стають невеликі приватні підприємства.

Натомість, керівник ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко наголосив на позитивних наслідках впровадження системи ProZorro. Вперше за історію підприємства ДП «Укрспирт» придбало природний газ для потреб власного виробництва на енергетичній біржі. Відповідаючи на запитання працівників, Юрій Лучечко розповів про принципи «м’якої» монополії спиртової галузі, пояснив проблематику приватизації підприємств галузі. Закликав керівник ДП «Укрспирт» підтримувати молодь, яка приходить працювати на підприємства, щоби у майбутньому молоді спеціалісти ставали «локомотивом» галузі.

«Підприємства спиртової галузі малої і середньої потужності, які сьогодні простоюють, можуть бути перепрофільовані для забезпечення хімічної і парфумерної промисловості основною спиртовмісною речовиною. Це один з наших основних планів щодо імпортозаміщення і створення додаткових робочих місць і відновлення потужності на тих підприємствах, які сьогодні стоять. Є також потреба зміни законодавчих і нормативних актів, Податкового кодексу та нового закону про біоетанол, про обов’язковості його додавання. Це дасть можливість відродити галузь. Львівщина є початком нашої великої робочої поїздки, після цього буде Тернопіль і Волинь. З наступного тижня будемо їхати Україною, працювати з територіальними громадами, працювати з державними адміністраціями, депутатським корпусом, щоби напрацювання, які були на папері, були реалізовані нами, новою командою ДП «Укрспирту», – зазначив керівник ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kerivnyctvo-ukrspyrtu-okreslylo-novi-napryamky-rozvytku-haluzi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати