Tempo950x100

Tempo300x100

Кернел підписав меморандум з білоруським виробником мінеральних добрив

Кернел підписав меморандум з білоруським виробником мінеральних добрив

Компанії домовилися про пряму поставку складних комплексних добрив NP та NPK для Агробізнесу Кернел, а також взаємодію у відпрацюванні агрохімічних технологій вирощування с/г культур за участі саме добрив виробника. Про це повідомила прес-служба Кернел.

Меморандум передбачає декілька напрямів співпраці, окрім забезпечення добривами Агробізнесу Кернел. Зокрема дослідження агрохімічної ефективності NP та NPK добрив у точному землеробстві, пошук нових формул та співвідношень складових, які в найбільшій мірі відповідають вимогам вирощування культур з урахуванням кліматичних і ґрунтових особливостей регіонів присутності Кернел. 

«З Гомельським хімічним заводом ми тісно співпрацюємо з 2015 року і досягли нового рівня партнерства. Підписання меморандуму є стратегічно важливим кроком для обох сторін. Ми вчасно отримуємо якісні NP та NPK добрива – мова йде орієнтовно про 50% від загальних потреб цієї групи, прозоре ціноутворення, гарантії від виробника. Водночас для заводу це можливість більш глибоко розуміти ринок і сучасні технології агровиробництва. Адже ми ділитимемося нашою експертизою з фахівцями підприємства. Вони зі свого боку зосередяться на виробництві найбільш оптимальних та економічно виправданих добрив під наші технології, а також працюватимуть в напрямку розробки формул добрив з додаванням мікроелементів», – розповідає Ігор Стельмащук, керівник комерційного відділу Дивізіону Агробізнес Кернел.

Якщо більшість компаній закупляє мінеральні добрива переважно в сезон, то Дивізіон Агробізнес планує закупівлю на рік вперед. Наприклад, вже сьогодні Кернел повністю забезпечений добривами на наступний сезон.

«Враховуючи потреби Кернел, а це понад 200 тис. тонн азотних і фосфорно-калійних добрив на рік, найоптимальнішим і стратегічно важливим для нас є пряме партнерство саме з виробником. Такої позиції ми дотримуємось починаючи з 2014 року. За рахунок цього мінімізуємо ризики і купуємо добрива належної якості, які реально є в наявності і за реальною ціною. Кернел як товаровиробник реалізує свою продукцію за цінами світового ринку, тому й добрива, на нашу думку, повинні бути доступними українським компаніям за світовими цінами. Зокрема ми зацікавлені у співпраці з виробниками добрив з України, країн СНД, Африки та ЄС», – коментує Ігор Чикін, директор Агробізнесу Кернел.

Нагадаємо, на початку жовтня 2019 року Кернел домовився про співпрацю з Інститутом сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Національної академії наук України. Команда Дивізіону Агробізнес спільно з науковцями працюватиме над розвитком інноваційних мікробіологічних продуктів для рослинництва.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-pidpysav-memorandum-z-biloruskym-vyrobnykom-mineralnyh-dobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати