Tempo950x100

Tempo300x100

«Кернел» планує збільшити елеваторні потужності

«Кернел» планує збільшити елеваторні потужності

Як побудована робота елеваторного напрямку в найбільшій агрокомпанії України, розповів в інтерв’ю elevatorist.com директор з управління виробничими активами «Кернел» Юрій Пугач.

«Зараз наша мета — це перехід до технологічних підприємств з високим ступенем автоматизації. За результатами 2018 маркетингового року обсяг заготівлі склав 3,3 млн т. Найбільш результативним був елеватор в Балине (470 тис. т, 3,7 обороту), а за станом на березень 2019-го – команда підприємства може похвалитися рекордом — 520 тис. т при проектних потужностях 250 тис. т зерна. Лазірки — 395 тис. т, 3,1 обороту, Веснянка — 385 тис. т, 3,2 обороту. В цьому році плануємо збільшити обсяги до 3,9 млн т, що на 18% більше», – повідомив Юрій Пугач.

Він підкреслив, що компанія «Кернел» активно працює над збільшенням потужностей.

«У нас реалізується програма будівництва, реконструкції та модернізації елеваторів. До кінця маркетингового року плануємо збільшити елеваторні потужності одноразового зберігання на 245 тис. т, а також збільшимо пропускну здатність по прийманню, сушінню та відвантаженню на 5 різних ділянках, щоб отримати додатково понад 750 тис. т щорічної пропускної спроможності внутрішніх елеваторів вже до осені цього року. Одним словом, робимо акцент на оборотність елеватора, щоб ми могли три-чотири рази обернути його за сезон», – розповів Юрій Пугач.

«Ми вже зараз відкриваємо кілька нових елеваторів в західному і північному регіонах. На осінь 2019 плануємо відкриття нового зернового термінала. Ще 5-6 елеваторів будемо модернізувати: плануємо повністю перебудовувати об’єкт в Ярмолинцях, збільшити сушарку в Гутянському елеваторі. На якихось об’єктах будемо збільшувати відвантаження, десь нарощувати приймання. Загальна ціль — підвищувати оборотність наших активів», – заявив Юрій Пугач.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-planuye-zbilshyty-elevatorni-potuzhnosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати