Tempo950x100

Tempo300x100

“Кернел-трейд” ініціював банкрутство “Укррос”

“Кернел-трейд” ініціював банкрутство “Укррос”

Про це пише оглядач “ОЛІГАРХА” Андрій Федоров у статті “Веревський розчинив “Укррос”.

“Борг «Укрроса» перед ініціюючим кредитором оцінюється в 1,2 млн гривень, при цьому загальна сума кредиторської заборгованості компанії на 2016 р. становила близько 180 млн гривень, – зазначає автор матеріалу. – По всій видимості, більшу частину цієї суми контролюють структури Веревського, але не виключено, що серед незадоволених кредиторів засвітяться й іноземні структури”.

“Справа в тому, що ПАТ «Цукровий союз «Укррос» на момент покупки його Веревським був публічною компанією – Сергій Федоренко встиг провести IPO свого холдингу в 2007 році, продавши 20% акцій компанії іноземним портфельним інвесторам за 42 млн доларів, – продовжує журналіст. – Акції «Укрроса» тоді придбали понад 20 інвестиційних фондів і приватних інвесторів з Європи та США. А частина розміщеного пакета була конвертована в депозитарні розписки з лістингом на Франкфуртській фондовій біржі”.

“На кінець 2017 року власником майже 9% акцій «Укррос», якими, як і раніше володіють іноземні інвестори, значився The Bank of New York, – констатує Андрій Федоров. – І судячи з того, що Андрій Веревський за паперами поспішив дистанціюватися від свого проблемного активу, їм треба списувати свої акції, які зусиллями основного акціонера «Кернела» вже нічого не варті. При номінальній вартості 1 грн за акцію, остання угода з ними була зафіксована НКЦПФР у вересні минулого року за 0,0069 грн, або з дисконтом майже в 99,99%”.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-trejd-iniciyuvav-bankrutstvo-ukrros
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати