Кернел випустив євробонди на 300 млн доларів

Кернел випустив євробонди на 300 млн доларів

Кернел розмістив п’ятирічні єврооблігації з доходністю 6,625%. Організатором випуску виступили ING Bank та J.P. Morgan. Залучені кошти компанія використає для фінансування робочого капіталу та реалізації загальних корпоративних цілей. Про це повідомила прес-служба Кернел.

«У результаті проведених роуд-шоу попит на євробонди перевищив пропозицію. Ми відмітили високий рівень зацікавленості серед інвесторів з Великобританії, США та континентальної Європи. Проявлений з їхнього боку інтерес викликаний насамперед прозорістю й відкритістю нашої компанії, а також поліпшенням загальноукраїнського інвестиційного клімату. Розміщення євробондів Кернел матиме позитивний вплив на позицію країни на міжнародних ринках капіталу», – коментує Євген Осипов, генеральний директор Кернел.

90% євробондів традиційно викупили інвестиційні фонди, 6% – хедж-фонди, ще 4% – банки. За географічним принципом розміщення має наступну структуру: 49% – частка інвесторів з Великобританії, 27% – зі США, 21% – з континентальної Європи, 3% – інвестори інших країн.

Напередодні емісії міжнародне агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг Кернел з рівня «B+» до «BB-», прогноз «стабільний». Сьогодні він на два рівні вище рейтингу України. Агентство S&P підтвердило рейтинг Кернел на рівні «В».

«Правильна стратегія, стійка бізнес-модель та багаторічне лідерство на ринку стали позитивними факторами при оцінці кредитоспроможності компанії, – коментує Анастасія Усачова, фінансовий директор Кернел. – Нам довіряють інвестори і міжнародні банки, що підтверджується щорічним продовженням кредитних ліній. З нами співпрацюють українські й іноземні партнери. Вони впевнені у нашій стійкій позиції на ринку і важливій ролі компанії для економіки країни».

Нагадаємо, у 2017 році Кернел здійснив перший випуск євробондів на Ірландській фондовій біржі, який став історичним для країни в цілому. Тоді компанія відкрила для України зовнішній борговий ринок після трирічного затишшя, підвищила імідж країни на світовій арені з економічної точки зору.

Довідка:

Кернел – найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію Кернел постачає до понад 80 країн світу.

У 2018 – 2019 маркетинговому році компанія вперше експортувала 6,1 млн тонн зернових, що є абсолютним рекордом серед агрокомпаній України.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-vypustyv-yevrobondy-na-300-mln-dolariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН