Tempo950x100

Tempo300x100

Кернел випустив євробонди на 300 млн доларів

Кернел випустив євробонди на 300 млн доларів

Кернел розмістив п’ятирічні єврооблігації з доходністю 6,625%. Організатором випуску виступили ING Bank та J.P. Morgan. Залучені кошти компанія використає для фінансування робочого капіталу та реалізації загальних корпоративних цілей. Про це повідомила прес-служба Кернел.

«У результаті проведених роуд-шоу попит на євробонди перевищив пропозицію. Ми відмітили високий рівень зацікавленості серед інвесторів з Великобританії, США та континентальної Європи. Проявлений з їхнього боку інтерес викликаний насамперед прозорістю й відкритістю нашої компанії, а також поліпшенням загальноукраїнського інвестиційного клімату. Розміщення євробондів Кернел матиме позитивний вплив на позицію країни на міжнародних ринках капіталу», – коментує Євген Осипов, генеральний директор Кернел.

90% євробондів традиційно викупили інвестиційні фонди, 6% – хедж-фонди, ще 4% – банки. За географічним принципом розміщення має наступну структуру: 49% – частка інвесторів з Великобританії, 27% – зі США, 21% – з континентальної Європи, 3% – інвестори інших країн.

Напередодні емісії міжнародне агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг Кернел з рівня «B+» до «BB-», прогноз «стабільний». Сьогодні він на два рівні вище рейтингу України. Агентство S&P підтвердило рейтинг Кернел на рівні «В».

«Правильна стратегія, стійка бізнес-модель та багаторічне лідерство на ринку стали позитивними факторами при оцінці кредитоспроможності компанії, – коментує Анастасія Усачова, фінансовий директор Кернел. – Нам довіряють інвестори і міжнародні банки, що підтверджується щорічним продовженням кредитних ліній. З нами співпрацюють українські й іноземні партнери. Вони впевнені у нашій стійкій позиції на ринку і важливій ролі компанії для економіки країни».

Нагадаємо, у 2017 році Кернел здійснив перший випуск євробондів на Ірландській фондовій біржі, який став історичним для країни в цілому. Тоді компанія відкрила для України зовнішній борговий ринок після трирічного затишшя, підвищила імідж країни на світовій арені з економічної точки зору.

Довідка:

Кернел – найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію Кернел постачає до понад 80 країн світу.

У 2018 – 2019 маркетинговому році компанія вперше експортувала 6,1 млн тонн зернових, що є абсолютним рекордом серед агрокомпаній України.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-vypustyv-yevrobondy-na-300-mln-dolariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати