Tempo950x100

Tempo300x100

Кернел за 61 млн євро продав зерновий термінал російському ВТБ

Кернел за 61 млн євро продав зерновий термінал російському ВТБ

Таким чином, “Кернел” продав всю свою частку в глибоководному терміналі з експорту зерна в російському порту Тамань.

Судячи з повідомлень на біржі, український агрохолдинг не бере участі в операціях з маркетингу зерна в Росії з 2017 р, передаючи свою квоту на перевалку зерна в Таманському терміналі третій стороні.

Інша частка в розмірі 50% терміналу в Тамані належить компанії lencore Agriculture (через компанію Renaisco B.V.).

Також повідомляється, що подальший розвиток терміналу в Тамані передбачає будівництво залізничної гілки, що дозволить значно збільшити пропускну здатність комплексу.

“У рамках стратегії« ВТБ »на зерновому ринку угода дозволить досягнути значної синергії з наявними активами групи« ВТБ »в області інфраструктури, логістики та експорту зернових за рахунок оптимізації технологічних і бізнес процесів. З урахуванням поточної кон’юнктури створення сучасної інфраструктури та оптимізація процесів є важливим фактором у формуванні експортного потенціалу країни та розвитку сільського господарства в Росії. В умовах волатильності ринків і світової економічної нестабільності, створення вертикально інтегрованого холдингу дозволить збільшити ефективність логістики російського зерна, зробить прозорим ціноутворення, забезпечить приплив капіталу, а також дозволить модернізувати інфраструктуру ринку в цілому “, – прокоментував перший заступник голови правління банку “ВТБ” Юрій Соловйов.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-za-61-mln-yevro-prodav-zernovyj-terminal-rosijskomu-vtb
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати