Tempo950x100

Tempo300x100

Кількість фермерів в Україні зменшилася на 10 тисяч

Кількість фермерів в Україні зменшилася на 10 тисяч

Про це заявив президент НААН Ярослав Гадзало під час засідання президії Національної академії аграрних наук України, присвяченого нагальним питанням підвищення урожайності та розвитку сільських територій України, повідомляє прес-служба НААН.

«Існує величезна проблема з розвитком кооперацій і фермерства загалом. За всі роки ми не досягли рівня виробництва сільгосппродукції в Україні, який був у 1913 році. Тоді був зовсім інший устрій, по-іншому використовувалася земля фермерами, які справді дбали про неї й жили за цей рахунок», – зазначив Гадзало.

«Потрібно передусім подолати бідність у селах і розвивати фермерське господарство. Тоді в цих населених пунктах буде й гідна праця, і економічне зростання, і достойні умови проживання», – акцентував Юрій Лупенко, директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» НААН України.

Голови сіл та об’єднаних територіальних громад нарікають на бездіяльність влади у підтримці ініціатив щодо розвитку сільських місцевостей. Підтримка малих фермерів мізерна, а землі, які могли б оброблятися, нині простоюють, адже вони у приватних руках чиновників. Єдина успішна реформа, за словами очільників громад – це децентралізація.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kilkist-fermeriv-v-ukrayini-zmenshylasya-na-10-tysyach
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати