Tempo950x100

Tempo300x100

«Ківіскі»: фермер на Ужгородщині виготовляє алкоголь з ківі

«Ківіскі»: фермер на Ужгородщині виготовляє алкоголь з ківі

Сьогодні вже нікого не дивує існування алкогольних напоїв, вироблених з самих різних фруктів і ягід. На полицях сучасних магазинів можна зустріти міцні напої зі слив, яблук, вишень, суниці або брусниці. Але в Україні ще є невтомні експериментатори: біолог за освітою, і селекціонер за покликанням душі Генріх Стратон вирішив піти далі, і виготовити український аналог шотландському віскі з плодів ківі: «ківіскі»,  пише Agri-gator.

За словами фермера, в цьому році вже закладено 483 кг ягід ківі, відібраних з урожаю 2019 року. Примітно, що сорт ківі також не зовсім звичайний для вітчизняного аграрія: сорт «Карпат Стратона Аурум» відрізняється насичено-помаранчевим кольором м’якоті і є працею селекції самого Генріха Стратона.

Рецепт виготовлення незвичайного напою фермер зберігає в секреті.
Зазначимо, що виготовлення алкогольних напоїв з фруктів, ягід або меду може стати осередком побудови ланцюга доданої вартості в АПК, про який так часто згадують експерти аграрної галузі. Від виробництва ягід та меду високої якості фермером/їх переробки/виготовлення пляшок/обладнання для виробництва і до реалізації готового продукту.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kiviski-fermer-na-uzhhorodshchyni-vyhotovlyaye-alkohol-z-kivi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати