Коли в Україні скасують мораторій на експорт лісу-кругляка

Коли в Україні скасують мораторій на експорт лісу-кругляка

Про це в інтерв’ю “Європейській правді” розповів новий торговий представник України Тарас Качка.

“Гарною новиною є указ президента про план заходів щодо реформування у сфері лісового господарства. Передбачені у ньому заходи мають призвести до усунення проблеми, яка є в наших відносинах (з ЄС – ред.). Ми готові реформувати лісове господарство до такого рівня, в якому можна скасовувати мораторій”, – сказав він.

Качка наголошує: крім проблеми мораторію, існує проблема контрабанди – “і це є порушенням з обох боків”.

“Не можна звинувачувати лише українські компанії. Європейські споживачі цієї продукції так само порушують закон. Це питання може бути вирішено лише спільно з ЄС”, – зазначив торгпред.

Також є питання лібералізації цього сектора, пояснює він. “Приміром, запровадження не лише європейських лісопилок, а й можливості європейських інвестицій у приватне вирощування лісу. Тобто все це – набагато комплексніше завдання, ніж просто банальне скасування норми, яка забороняє експорт”, – вказав Качка. 

“Я виходжу з того, що ми вже маємо добру волю президента, парламенту і уряду вжити заходів для усунення цієї проблеми. Бажано, щоб ЄС вже зараз, не чекаючи результатів арбітражу, теж долучився до цієї роботи”, – додав він.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/koly-v-ukrayini-skasuyut-moratorij-na-eksport-lisu-kruhlyaka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати