Tempo950x100

Tempo300x100

Кому належать землі сільгосппризначення в Україні

Кому належать землі сільгосппризначення в Україні

У той же час дослідження показали значні “сірі зони” в сфері права землеволодіння в Украіні, тому дуже складно точно встановити, кому фактично належать значні площі земель.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив радник глави МВС, експерт з аграрних питань Михайло Апостол.
 

“Компаніі і акціонери, які давно займаються купівлею земельних ділянок в Україні, знаходяться в різних країнах світу. Так, наприклад, 52 тысячі гектарів належать датській компанії «Trigon Agri». Ця компанія була створена в 2006 році на основі стартового капіталу фінськоі групи «High net worth individuals».

Компанія “United Farmers Holding Company», яка належить групі інвесторів із Саудовськоі Аравіі, контролює біля 50 тисяч гектарів українських земель, через посередництво компаній «Continental Farmers Group PLC». «AgroGeneration», власник 120 тисяч гектарів землі в Украіні, являється частиною французькоі корпораціі, причому 62 відсотка акцій знаходяться в управлінні інвестиційноі компаніі Техасу «SigmaBleyzer».

Американському пенсійному фонду NCH Capital належить 450 тисяч гектарів. Компанія розпочала свою діяльність ще в 1993 році. За останнє десятиліття вона систематично орендувала невеликі ділянки сг угідь (від 2 до 6 тисяч гектарів) по всій Україні, об’єднуючи їх в великі агрофірми. Ці договора аренди дають компаніі право викупу цих земель, після відміни мараторію на продаж землі”, – зазначає Михайло Апостол.

Ще одна група компаній, керівництво яких здійснюють громадяни України, на базі комбінацій вітчизняних і іноземних інвестицій. Вони можуть бути інкорпорірувані в таких податкових гаванях, як Кіпр, Австрія і Люксембург.  Деякі з них управляются украінськими олігархами. Це може бути «UkrLandFarming» який контролює найбільший в країні земельний банк,”Мрія”, “Агропросперіс” МХП….
І таких земель, які знаходяться під контролем великих агрохолдингів більше 7 мільйонів гектарів.
Разом з тим, скупка корпоративних прав продовжується надзвичайно швидкими темпами”, – зауважує Михайло Апостол.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/komu-nalezhat-zemli-silhosppryznachennya-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати