Tempo950x100

Tempo300x100

Конопля дає прибутку у 10 разів більше пшениці

Конопля дає прибутку у 10 разів більше пшениці

Це змусило їх шукати альтернативні культури для вирощування. Так, вирощуючи ненаркотичну коноплю, можна отримати у 10 разів більше прибутку, пише kurkul.com.

Вирощуючи пшеницю можна отримати €250/га, коли за коноплю — €2,5 тис./га. Це стимулює багатьох виробників сільськогосподарської продукції Італії обирати нову культуру.

Фермери острова Сицилія вже отримують перші врожаї коноплі та можуть оцінити її переваги.

«Конопля врятувала наш бізнес. Цього року ми заробили в 10 разів більше, ніж отримували на пшениці, і це дозволило нам найняти чотирьох робочих», — розповідає президент кооперативу «Colli Erei» Сальво Скудері.

Члени кооперативу «Colli Erei» цього року зібрали 150 т насіння ненаркотичної коноплі, яке піде на виготовлення макаронних виробів, олії та борошна.

«Роки монокультурного вирощування пшениці — велика проблема для Італії. Це посилює ерозію грунтів і незабаром може зробити місцеві землі безплідними», — говорить професор сільськогосподарських наук в Університеті Палермо Даріо Джамбалво.

Але останнім часом площі під пшеницею зменшилися на 7,4% в Південній Італії і більш, ніж на 9% — на півночі країни. Загальне виробництво твердої пшениці за останній рік впало на 4%.

«Ось чому допомагає перехід до культивування конопель», — каже експерт.

На його думку, нова культура демонструє реальну можливість диверсифікації сільського господарства і рішення для відродження занедбаних і менш родючих земель.

Законно вирощувати коноплю в Італії можна з 2016 р. За цей час площа, відведена під цю культуру, збільшилася з 400 до 4 тис. га. Закон дозволяє фермерам культивувати рослини, які містять до 0,2% психоактивних сполук.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/konoplya-daye-prybutku-u-10-raziv-bilshe-pshenyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати