Tempo950x100

Tempo300x100

“Конті” купує кондитерську фабрику в Росії

“Конті” купує кондитерську фабрику в Росії

Про це розповіли дві людини, які знають це від різних сторін переговорів, а також місцевий чиновник, повідомляє БизнесЦензор.

Продавець – структури, пов’язані з “Промсвязькапиталом” братів Дмитра та Олексія Ананьєва, уточнюють двоє співрозмовників. Представник “Промсвязькапитала” відмовився від коментарів. Гендиректор “Червоної зорі” Павло Афанасьєв не став ні підтверджувати, ні спростовувати угоду. Сторони обговорюють лише виробництво продукції “Конті” за контрактом на вільних потужностях “Червоної зорі”, зазначив він. Запит “Конті”, відправлений 25 жовтня, залишився без відповіді.

“Конті” – великий кондитерський холдинг, його основний бенефіціар –Борис Колесніков. У 2010-2012 рр. обіймав посаду віце-прем’єр-міністра України при Вікторі Януковичі. Зараз Колесніков – один з лідерів партії “Опозиційний блок”.

“Конті” випускає печиво “Супер-контік”, зефір Bonjour, цукерки Konti та ін. Головний офіс і кондитерська фабрика компанії знаходяться в підконтрольній Києву Костянтинівці Донецької області; два інших заводи – в окупованій Горлівці та Донецьку.

У Росії в Курській області працює дочірня структура компанії “Конті-рус” і кондитерський комбінат. Після подій 2014 р. “Конті” довелося зупинити роботу двох кондитерських фабрик у Донецькій області.

Бізнес компанії в Росії, навпаки, активно розвивався: “Конті” повідомляла про інвестиції в будівництво нових ліній і збільшення виробництва. За оцінкою асоціації підприємств кондитерської промисловості “Асконд”, в Росії “Конті” з часткою ринку близько 2% випускає приблизно 70 000 т кондитерських виробів на рік.

Роспоживнагляд заборонив ввезення в Росію солодощів двох великих українських виробників – “Конті” та “АВК”. У 2013 р. Україна забезпечила третину всього російського імпорту кондитерських виробів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/konti-kupuye-kondytersku-fabryku-v-rosiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати