Tempo950x100

Tempo300x100

Контроль нетипових шкідників у посівах соняшника

Контроль нетипових шкідників у посівах соняшника

Так, останнім часом соняшник починають активно пошкоджувати клопи, відзначають у агрономічному департаменті компанії «UKRAVIT». Ці шкідники – а їх на соняшнику нараховується близько 20 видів! – висмоктують соки із різних частин рослини, що в подальшому призводить до некрозів і засихання.

Також клопи ушкоджують сім’янки соняшника. Уражені на початку формування, ті одразу гинуть, зсихаючись у тоненьку пластинку. При пізнішому ушкодженні життєздатність насіння зберігається, хоча й дещо послаблюється: значно зменшується маса 1000 насінин та їх щільність, на 3-8% знижується олійність, у 10-20 разів підвищується кислотне число олії. 

За результатами моніторингу фахівців компанії, найбільшої шкоди соняшнику цього сезону завдають ягідний та луговий клопи. Тож щоб уникнути втрат врожаю та зберегти його якість, вони радять постійно проводити моніторинг посівів. А за перевищення економічного порогу шкодочинності клопа – застосовувати комбінований контактно-системний інсектицид для контролю шкідників соняшника та інших культур Хлорпірівіт-агро (хлорпірифос, 500 г/л + циперметрин, 50 г/л). Завдяки двом діючим речовинам він здатен контролювати надзвичайно широкий спектр шкідників, у тому числі й клопів. Препарат забезпечує надзвичайно швидку дію й надовго позбавляє посіви від шкодочинних комах. При цьому при дотриманні регламентів застосування він не проявляє фітотоксичності до культурних рослин.

Читайте також: Ефективний захист соняшника від фомозу та гнилей

Хлорпірівіт-агро має низьку норму затрати, однак для максимального ефекту, попереджають фахівці «UKRAVIT», варто забезпечити рівномірне його нанесення, без стікання, на листкову поверхню. Крім того, препарат сумісний з іншими засобами захисту рослин і придатний до застосування авіахімметодом. А за рахунок фумігаційної дії – проникає у важкодоступні місця та знищує всіх шкідників.

[[{“fid”:”652679″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kontrol-netypovyh-shkidnykiv-u-posivah-sonyashnyka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати