Tempo950x100

Tempo300x100

Контроль якості та кількості зерна на елеваторі

Контроль якості та кількості зерна на елеваторі

Визначення якісних та кількісних показників зерна при прийманні на елеваторі – мабуть, найконфліктніше питання у взаємовідносинах між сільгоспвиробником та елеватором-покупцем, поклажодавцем і зерноскладом.

Справедливості заради відзначимо, що претензії сторін можуть бути взаємні, і сільгоспвиробники також можуть приділяти мало уваги проведенню власних попередніх аналізів, очистці та сушці зерна.

Якщо не брати до уваги відверте шахрайство та підтасовку результатів лабораторних аналізів, то головними причинами спотворення якісних і кількісних показників є неправильний інструментальний відбір проб і невірно/неякісно проведені аналізи. Багато елеваторів до сих пір не мають механічних пробовідбірників (що, втім, відповідає ГОСТу), сучасного лабораторного обладнання, при цьому проведення аналізів в ручному режимі також може дати істотну розбіжність показників з даними автоматичних аналізаторів.

Але найбільш банальною проблемою елеваторів є непідготовлений персонал. Приймальники зерноскладів не знають, як правильно проводити відбір проб, формувати середню пробу, виділяти навішування. При розмелі на лабораторних млинах старого зразка або не тієї крупності можуть бути отримані показники вологості, які в підсумку істотно вплинуть на залікову вагу. Відмивання клейковини – одного з основних показників для класифікації пшениці – проводять ручним методом, при цьому необхідні акуратність і досвід. І це все – при великому потоці зерна, що йде на елеватори в період жнив, необхідності швидкого проведення аналізів і відсутності часу на проведення повторних перевірок.

17 квітня 2018 року інформаційна компанія “ПроАгро Груп” проведе практичний семінар “Контроль якості та кількості на елеваторі”. Основне завдання семінару – розповісти слухачам, з якими проблемами при визначенні якісних та кількісних показників прийнятого зерна на елеваторі вони можуть зіткнутися, як правильно відбирати зразки, на що звернути увагу при використанні аналізаторів старого зразка, при проведенні аналізів згідно з різними методиками по ГОСТам / ДСТУ. Будуть представлені кейси по багатьом основним спірним питанням приймання зерна на елеваторі та механізми розв’язання конфліктних ситуацій.

В якості спікерів запрошені практики, які поділяться власним досвідом правильної організації контролю якості та кількості прийнятого зерна, роз’яснять складні ситуації і дадуть практичні рекомендації по їх вирішенню.

Після блоку виступів спікерів у слухачів семінару буде можливість задати питання спікерам, подискутувати та отримати роз’яснення з власним ситуацій.

Всього семінар триватиме 4,5 години.

З питань участі в роботі заходів, партнерських програм, організації доповіді та розміщення реклами звертайтеся в компанію “ПроАгро”:

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kontrol-yakosti-ta-kilkosti-zerna-na-elevatori
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати