Tempo950x100

Tempo300x100

Контролюємо небезпечні захворювання озимих культур з осені

Контролюємо небезпечні захворювання озимих культур з осені

Тож експерти «UKRAVIT» радять приділити захисту посівів озимини від хвороб особливу увагу.

«Восени озимі зернові потерпають від борошнистої роси, септоріозу, іржі, церкоспорельозної та гельмінтоспоріозної гнилей; на ріпак озимий же чатують борошниста роса, фомоз, склеротиніоз, альтернаріоз, циліндроспоріоз, – розповідає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Окрім прямої шкоди, за несвоєчасного чи недостатнього контролю їх збудники можуть перезимовувати на культурних рослинах, рештках бур’янів чи падалиці зернових і продовжувати шкодити озимині вже після відновлення вегетації. Тому для максимального захисту я б рекомендував уже з осені застосовувати контактно-системні фунгіциди: за рахунок різних механізмів дії діючих речовин вони контролюють максимально широкий спектр хвороб озимих зернових і ріпака та забезпечують культурним рослинам пролонгований захист».

Читайте також: Захист озимих зернових від осінніх хвороб

Щоб гарантовано захистити свої посіви, він радить застосовувати фунгіцид Дезарал Екстра (карбендазим, 250 г/л + флутриафол, 125 г/л). Препарат характеризується профілактичними та лікувальними властивостями. За рахунок поєднання діючих речовин контактної та системної дії він забезпечує високу ефективність проти комплексу найшкідливіших збудників грибкових хвороб на тривалий термін. Рекомендована норма застосування для посівів озимих зернових культур – 0,6 – 1,0 л/га, для ріпака озимого – 0,6 – 0,8 л/га. Препарат можна вносити як за перших ознак прояву хвороб, так і профілактично.

Зручним є й те, що фунгіцид сумісний з іншими пестицидами та агрохімікатами, окрім лужних, тож може застосовуватись у бакових сумішах. Це в поєднанні із високою ефективністю дії робить Дезарал Екстра економічним і рентабельним рішенням для захисту посівів озимих зернових та ріпака від хвороб.

[[{“fid”:”670324″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kontrolyuyemo-nebezpechni-zahvoryuvannya-ozymyh-kultur-z-oseni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати