Корейці підвищуватимуть рентабельність вітчизняних фермерських господарств

Корейці підвищуватимуть рентабельність вітчизняних фермерських господарств

Про це в інтерв’ю delo.ua розповів посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу.

“Минулого року корейський виробник агротехніки запустив процес складання своєї продукції на базі Запорізького автомобілебудівного заводу Daewoo. Якщо співпраця виявиться успішним, то обороти співпраці в майбутньому будуть значно збільшені”, – заявив посол.

За його словами, в минулому році Корея приділила значну увагу співпраці з українським сільськогосподарським сектором.

“Зараз корейська компанія вивчає можливості розвитку платформи Smart Farming в Україні. Вже є три пілотних проекти: в Умані та в Києві (на базі аграрних університетів з власними теплицями), і також у Львові. Поки що ці проекти на стадії тестування, але вони допоможуть визначити їхню технічну здійсненність. І думаю, що в майбутньому ця ініціатива підвищить рентабельність і ефективність фермерських господарств в Україні за рахунок автоматизації процесів та впровадження IT-технологій, зокрема енергозберігаючих. А також дозволить вирощувати органічні овочі та фрукти в теплицях взимку, з метою забезпечення внутрішнього ринку та експорту в європейські країни”, – підкреслив Лі Янг-Гу.

Він розповів ще про один важливий проект. Корейська компанія Kreves Development, після пробного тестування в 2018 році, уклала договір з Інститутом землеробства Національної академії аграрних наук України щодо вирощування озимого ріпака в Україні.

“Якщо співпраця буде успішною, то планується збільшення площі посадки ріпаку для Кореї до 30 тис. га і, можливо, його переробка здійснюватиметься в Україні.

Високі технології, які є в розпорядженні Кореї, і колосальні можливості агропромислової галузі України в комплексі можуть стати основою втілення ідеї шовкового шляху.

Взагалі, Корея та Україна планують розширити співпрацю в напрямках зрошення, зеленого виробництва, впровадження високих технологій, вже є початковий етап співробітництва з виробниками сільськогосподарського обладнання”, – підкреслив посол.

Що стосується зацікавленості в торгівлі з Україною, то Південна Корея має давній інтерес до імпорту зерна.

“І зростаючі потреби нашої країни в цьому питанні дають непоганий шанс для експортерів українського зерна закріпитися на нашому ринку. Крім того, корейська сторона має інтерес до вирощування в Україні особливих сортів елітної цибулі для експорту в Євросоюз. А взагалі, зараз Україна і Корея використовують лише близько 10% від можливого потенціалу взаємного товарообігу. Тому перспектив і можливостей багато”, – заявив Лі Янг-Гу.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/korejci-pidvyshchuvatymut-rentabelnist-i-efektyvnist-vitchyznyanyh-fermerskyh-hospodarstv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН