Tempo950x100

Tempo300x100

Корови стануть банківською заставою

Корови стануть банківською заставою

Проект Moovement дозволить виробникам тваринницької продукції отримувати кредити під заставу худоби, йдеться в повідомленні Rabobank, пише milkua.info.

«Наша початкова ідея полягала в тому, щоб допомогти невеликим виробникам тваринницької продукції в країнах, що розвиваються. Оскільки у більшості з них немає землі, то у них відсутня застава, зазвичай необхідна для отримання банківського кредиту. Їх єдиними активами є їхня худоба. Але щоб корова стала запорукою, її потрібно контролювати 24 години на добу 7 днів на неділю», — розповів керівник проекту Роел Ван де Венн.

Після консультацій з австралійськими тваринниками, представники банку зрозуміли, що основна проблема полягає в контролі стад, які налічують тисячі голів і пасуться на величезних територіях.

«Фірма фахівців IT, що базується в Нідерландах, працює над пристроями стеження і вже випустила прототипи. Як тільки вони будуть протестовані, ми плануємо налагодити виробництво», — розповів Роел Ван де Венн.

На його думку, потенціал технології величезний, так як великі ранчо також є нормою в таких країнах, як США, Бразилія та Аргентина.

Крім того технологія може бути використана для аналізу продуктивності та контролю.

«Ми можемо давати поради фермерам в залежності від умов трави і води в реальному часі або стану худоби. Ми будемо будувати величезну базу даних, яка, безумовно, буде представляти цінність з плином часу», — вважає розробник.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/korovy-stanut-bankivskoyu-zastavoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати