Tempo950x100

Tempo300x100

Ковбаса з равликів чи устриці made in UА: 7 українських виробників для справжніх гурманів

Ковбаса з равликів чи устриці made in UА: 7 українських виробників для справжніх гурманів

Ще змалку у нас були стандартні уявлення про те, якою є українська кухня. Сало, борщ, вареники – це ті страви, які майже щодня є на столі у кожній українській родині. І складно уявити, що, наприклад, у Жмеринці вирощують креветок чи що у нас є свої українські устриці. Тож, якщо ви є справжнім гастроестетом, або просто хочете спробувати щось незвичайне, тоді ця підбірка саме для вас. Ми зібрали сім українських продуктів, які потішать не гірше світових делікатесів. 

Ковбасу з равликів замовляли?


Певно, равликами зараз вже нікого не здивуєш. Якщо раніше така страва була дивиною, то зараз є майже в кожному українському ресторані. На Закарпатті є цілі ферми равликів, де влаштовують перегони та ласують равликовою ікрою.

Але, куди ж на Закарпатті без ковбаси та настоянок!? Будете здивовані, але еко-ферма “Рако”, що знаходиться у селі Раково, вперше презентувала ковбасу з равликового м’яса. На дегустацію равликового салямі на ферму приходять всі місцеві. Та і це ще не все. Гостей у “Рако” частують і равликовицею, або простими словами – самогоном, який настояний на равликах з мушлями. Ну що, ще досі дивуєтесь тому, як їдять равликів? 

“Засмаглий” часник


Уявіть собі часник, який позбавлений всіх дратівливих якостей, має ніжний аромат та абсолютно не схожий на запах звичайного часнику. До того ж, він ще й чорний! Компанія Mr.Garlic виготовляє унікальний органічний продукт – чорний часник.  Пряно-солодкий, ароматний, ніжний за структурою – трохи нагадує чорнослив або тамаринд.

Mr.Garlic виробляють чорний часник методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без жодних барвників або будь-яких хімічних добавок. За рахунок цукру і амінокислот, що виділяється за цей період, часник і набуває чорний колір.

100 г. такого делікатесу коштує 190 гривень. А купити часник можна в магазині Good Wine чи еко-лавках.

Морозиво із сиром дорблю

Якщо вам набридло купувати звичайний пломбір на паличці, то для любителів морозива українські виробники пропонують багато цікавого.

От Mr. Pops є улюбленим смаколиком хіпстерів, адже від них можна скуштувати морозиво з різноманітними смаками: фруктово-ягідні – манго, малина, груша, смородина, цитрус, і десертні – несквік, лимонний чізкейк, іриска, вегетаріанський полуничний сорбет. А справжньою фішкою є морозиво з японським чаєм матча та ескімо з сиром дорблю. Вартість такого незвичайного морозива – від 50 гривень.

Засновниками Mr. Pops є три приятелі з Дніпра Дмитро Стародубов, Юрій Кондратенко, Денис Антипов. Вони є першими в Україні виробниками натурального крафтового морозива на паличці і не хочуть, щоб їх продукт став мас-маркетом.

Цукерки з гречки

Турбуєтесь про фігуру, але хочеться солодкого? А як щодо цукерок з гречки та цибулі? Так, такі існують і виготовляє їх сумчанка Оксана Мартим’янова.

Дівчина роздумувала, щоб таке оригінальне можна готувати в Україні. Саме тоді вирішила взятись за незвичайний натуральний продукт. На просторах інтернету жодних рецептів солодощів з гречки не знайшла, та й зрозуміла, що це 一 вільна ніша. Тому на власній кухні все розробляла самотужки — пропорції, рецептури, формати.

Зараз цукерки HrechkaSweets із зеленої гречки, насіння, меду та шоколаду можна купити у кав’ярнях. Але власниця бренду планує вийти на світовий ринок. 

Коробочка з такими солодощами коштує близько 150 гривень.

Сир з цвітом липи


У сироварні “Перечинська мануфактура” регулярно проводять експерименти зі смаковими властивостями сиру. Тут виготовляють унікальні сири, які прийдуться до смаку навіть вибагливому гурману.

Ви колись куштували сир зі цвітом липи? Засновник сироварні Олексій Сінєльніков впевнений, що ні. Адже вони перші у світі наважились приготувати такий незвичайний делікатес. Є також рожевий камамбер, сир у виноградному листі, з сушеною цибулею, чорною ікрою, евкаліптом та інші. А ще однією фішкою  є сир, який здивує своїм виглядом: він як ззовні, так і всередині чорний. Усе завдяки додаванню чорнил каракатиці.

За словами власника сироварні, його основна мета – щоб у Перечин приїжджали з різних міст спеціально за сиром. І вже зараз сюди уже їдуть туристи, а сироварню включають у екскурсійні маршрути. 

Консерви з цукіні, або італійська джардіньєра в банці


Ян Островський з Первомайська займається консервацією екзотичних овочів, а його борщ в банках літрами купують в Європі. Під торговою маркою “Стодола – щира їжа” підприємець налагодив повний цикл органічного виробництва  консервів з екзотичних овочів – бамії, трюфельної картоплі та фізалісу. 

Фішкою є овочеві мікси, італійська джардіньєра, французький рататуй, американський реліш. При цьому, такі незвичні страви “Стодола” підлаштовує під смак українця, бо, наприклад, джардіньєра дуже оцтова для наших людей.

Наразі компанія випускає до 1 тис. банок консервованих овочів на добу. Ціни за баночку делікатесів стартують від 70 до 100 гривень.

Устриці made in Ua


Ферма “Устриці Скіфії” на Тілігульському лимані на межі Миколаївської та Одеської областей стала першою і єдиною в Україні. А заснував її юрист-фермер Андрій Пігулевський ще 8 років тому. 

Життя української устриці починається у Франції. Там французький устричний розплідник розводить бебі-устриць, так би мовити, насіння. А згодом Андрій купує їх там і поміщає в лиман на 16-18 місяців. За цей час устриці проходять природний афінаж в слабосоленій воді Чорного моря, що надає їм унікальні смакові якості.

У лимані вони ростуть до комерційного розміру. На фермі вирощується, переважно, тихоокеанська гігантська устриця. 

Дюжина українських устриць коштує 360 гривень, а їх смак є не гіршим іноземних.

Джерело: shotam.info

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kovbasa-z-ravlykiv-chy-ustryci-made-in-ua-7-ukrayinskyh-vyrobnykiv-dlya-spravzhnih-hurmaniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати