Tempo950x100

Tempo300x100

Кожен четвертий сільгоспвиробник свідомо купує контрафактне насіння

Кожен четвертий сільгоспвиробник свідомо купує контрафактне насіння

Як повідомила Олександрина Овдієнко, представниця «АПК-Інформ», в ході семінару, що пройшов 23 лютого в Києві в рамках виставки  «Зернові Технології 2018», аналітики опитали по 150 виробників соняшника і кукурудзи на предмет того, чи мали вони справу з контрафактним насінням. Про це пише propozitsia.com

Опитування проводилося лише серед тих виробників, рілля яких займала площу не менше, ніж 100 га. Кожне третє господарство відповіло, що стикалося з фальсифікатом. А кожне четверте зізналося, що не тільки стикалося, але й свідомо купувало контрафактне насіння, адже воно дешевше. Проте така економія призвела до відповідних наслідків. Так, виробники кукурудзи, що купували фальсифікат, визнали нижчу схожість, а виробники соняшнику – його низьку врожайність.

Щодо прийнятних цін, то виробники кукурудзи, які обробляють до 5 тис. га, розповіли, що вони згодні купувати насіння за ціну не вище 3 тис. грн. А ті аграрії, площа господарств яких дорівнює 5-10 тис. га – від 3 до 4 тис. грн.

Також в ході опитування малі виробники поскаржилися на брак лояльності з боку насіннєвих компаній, які неохоче надавали знижки і не були такими уважними до них, як до великих підприємств.

Зауважимо, що найчастіше випадки з торгівлею фальсифікатом фіксуються  у Київській області.

Перегляди: 18
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kozhen-chetvertyj-silhospvyrobnyk-svidomo-kupuye-kontrafaktne-nasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати