Tempo950x100

Tempo300x100

Кримські аграрії змушені відмовлятися від вирощування традиційних культур

Кримські аграрії змушені відмовлятися від вирощування традиційних культур

Вчені не вбачають перспективи у поліпшенні погодних умов на півострові, тому настійно рекомендують місцевим аграріям міняти структуру посівних площ.

Через посушливі погодні умови та брак зрошувальної води аграрії Криму уже відмовились від деяких традиційних культур, в їх числі рис, соя, за ними піде кукурудза, повідомляє superagronom.com.

«В умовах теперішньої посухи ми повинні розраховувати тільки на культури, які не належать до вологолюбних», — наголошує Людмила Радченко, заступник директора з наукової роботи ФГБУН «НІІСХ Криму».

Вчені вважають, що вигідною заміною збитковим культурам стане озимий рижій, що дає стабільний урожай, ріпак, а також гірчиця, льон, сафлор. Через свою посухостійкості фаворитом серед зернобобових є нут. З урахуванням нестачі вологи в ґрунті серед перспективних культур називають сорго і просо.

«Звичайно, ефіроолійні та лікарські культури теж повинні зайняти місце в структурі сівозміни, — додає Людмила Радченко.

У майбутньому, аграріям Криму доведеться підлаштовуватися під високу температуру повітря і міняти терміни сівби. В умовах теплої і сухої осені у виграші залишилися ті, хто сіяв в середині жовтня, тим, хто поквапився, залишається сподіватися, що зусилля окупляться.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/krymski-ahrariyi-zmusheni-vidmovlyatysya-vid-vyroshchuvannya-tradycijnyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати