Tempo950x100

Tempo300x100

Кримські фермери протестують проти будівництва китайських теплиць

Кримські фермери протестують проти будівництва китайських теплиць

Їх турбує не тільки і не стільки нерівна конкуренція, скільки безконтрольне використання китайцями отрутохімікатів і низька якість продуктів, в які для більш швидкого дозрівання і надання товарного вигляду вони вводять барвники.

Турбуватися про це їх змусили відео, опубліковані Олегом Кочеровим, проросійським активістом і блогером, повідомляє «Крим.Реалії». На цих відео імовірно китайські інвестори будують теплиці.

За словами Іллі Большедворова, голови «Кримського антикорупційного комітету» і організатора «Обдуреного Криму», подібні сільгосппроекти не можна назвати повноцінними інвестиціями, як і те, що будується китайцями з підручних матеріалів, повноцінними теплицями.

Очевидно, саме про ці китайські інвестиційні проекти йшлося ще в січні, після зустрічі Андрія Рюмшина, голови підконтрольного Кремлю Мінсільгоспу Криму з китайськими інвесторами. Тоді було заявлено, що китайці готові вкласти в вирощування помідорів, баклажанів, огірків, моркви, часнику, динь, кавунів, ягід у Криму 600 млн рублів (277 млн грн, – ред).

За словами Большедворова, протести місцевих жителів в Нижньогірському районі Криму змусили китайців розібрати свої теплиці. В інших районах протести тривають, але поки не привели до яких-небудь результатів через невисоку активність.

Як заявляє Федір Рибалко, керівник Української плодоовочевої асоціації, китайці самі не довіряють продукції, виробленій співвітчизниками, тому готові платити більш високу ціну за доставку літаком і тому у них зростає імпорт.

Що стосується кримських фермерів, то експерт вважає, що приводів для занепокоєння у них немає: вони мають десятки років досвіду роботи в даних кліматичних умовах і напрацьовану базу збуту. Хоча Большедворов стверджує, що через нестабільну роботу переправи російські оптові покупці не охоче закуповують кримську сільгосппродукцію, і конкуренція китайців в цьому плані все-таки може нашкодити місцевим агровиробникам.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/krymski-fermery-protestuyut-proty-budivnyctva-kytajskyh-teplyc
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати