Tempo950x100

Tempo300x100

Куди Україна експортує чорну ікру та молюски

Куди Україна експортує чорну ікру та молюски

Продають коропа, судака та товстолобика, проте росте попит на більш делікатесні продукти – чорну ікру, молюски і жаб’ячі лапки, пише hyser.com.ua.

Як розповів виконавчий директор асоціації Українська Аквакультурне Співтовариство Юрій Яременко, на даний момент закордонних імпортерів цікавить українська аквакультура. Вже зараз українські виробники експортують в країни Європи свою рибну продукцію – коропа, судака, товстолобика.

«Обсяги поставок рибної продукції за кордон щорічно зростають. Особливим попитом у країнах ЄС користуються український судак і товстолобик. Наші колеги з Франції говорили про те, що готові закуповувати в Україні значний обсяг товстолобика», — зазначив директор асоціації.
За його словами, зростає попит серед імпортерів і на делікатесні товари сектора аквакультури. Так, деякі українські компанії мають перспективи розвитку експорту таких делікатесних продуктів, як чорна ікра і молюски.

Приміром, уже в 2017 році українські компанії почали поставки чорної ікри в країни Європи і Північної Америки. А за останні кілька років вже сім українських підприємств офіційно почали виробництво чорної ікри, орієнтуючись переважно на експортні ринки.

Що стосується молюсків, то поки ця сфера аквакультури не демонструє таких успіхів, як по чорній ікрі.

Він зазначив, що незважаючи на унікальні виробничі і природні можливості, Україна поки сама змушена імпортувати молюсків. Хоча раніше Україна щорічно відправляла на експорт у країни Європи (в першу чергу у Францію та Італію) понад 2 млн устриць.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kudy-ukrayina-eksportuye-chornu-ikru-ta-molyusky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати