Tempo950x100

Tempo300x100

Кукурудза досягла свого піку за площами посівів

Кукурудза досягла свого піку за площами посівів

За оцінками експертів, площі під кукурудзою досягли свого піку і до 2026 року збільшаться хіба що до 4,7 млн га. Уже зараз у балансі виробництва зерна на кукурудзу доводиться 40-50%.

Вирощування зернової зосереджено у Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській та Вінницькій областях. Саме там склалися найкращі умови для отримання високих врожаїв, але землі в цих областях уже освоєні.

«Подальше збільшення площ потребує розширення на південь, однак там недостатньо вологи. Виправити ситуацію може розвиток зрошення. Це потребує додаткових витрат, і без подальшого росту цін на кукурудзу або державної підтримки не є вигідним. Тому настав час ефективніше використовувати наявні площі, інвестувати в технології», — коментують в Biker Tilly.

За останні 15 років урожайність вітчизняної кукурудзи збільшилася вдвоє — до 66 ц/га. Для порівняння, в Європі цей показник складає 120 ц/га.

У 2017/18 маркетинговому році виробництво кукурудзи в Україні складе 27,5 млн тонн, свідчать прогнози USDA. У порівнянні з минулим сезоном урожай знизиться на 0,5 млн тонн.

Перегляди: 20
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kukurudza-dosyahla-svoho-piku-za-ploshchamy-posiviv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати