Tempo950x100

Tempo300x100

Курс гривні все сильніше залежить від врожаю

Курс гривні все сильніше залежить від врожаю

На курс національної валюти в Україні в найближчі півроку буде впливати виручка від продажу сільськогосподарської продукції. Таку думку висловив голова ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин, пише gordonua.com.

“Підбиваючи баланс між ризиками та перспективами гривні у часовій перспективі три – шість місяців, схиляюся до того, що звична для кількох десятиліть ситуація, коли курс гривні знижувався восени, може змінитися новою, схожою на торішню – певна незначна девальвація (у нас курс гривні є плаваючим ) протягом другої половини літа зміниться зміцненням курсу гривні на початку осені і його стабілізацією”, – написав він.

За словами голови ради НБУ, в умовах гнучкого курсоутворення коливання вартості валюти “є здоровою реакцією на постійні зміни ситуації в економіці, і їх не треба вважати ознаками кризових явищ”.

“Основним чинником буде експортна виручка від сільгосппродукції. Україна все більше стає аграрною країною, тому й курс гривні все сильніше залежить від обсягу врожаю сільгосппродукції і світових цін на неї”, – вважає Данилишин.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kurs-hryvni-vse-sylnishe-zalezhyt-vid-vrozhayu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати