Tempo950x100

Tempo300x100

Курятина дорожчатиме, але різких стрибків ціни не буде

Курятина дорожчатиме, але різких стрибків ціни не буде

Принаймні, такі очікування Союзу птахівників України, пише agroday.com.ua.

Згідно з даними Держстату, за останні три місяці витрати на виробництво сільгосппродукції зросли на 14,6% проти 2017 року. Однак на курятині цей фактор поки не позначився. У березні м’ясо птиці все так само демонструвало зниження ціни.

В асоціації зазначають, що основними складовими собівартості курятини є заробітна плата, паливно-мастильні матеріали, газ, електроенергія, ветеринарні препарати, дезінфікуючі засоби, корми. Від їх вартості буде залежати і вартість м’яса.

За 2017 рік вартість кілограму курячої тушки зросла приблизно з 30 грн до 52. Дещо стримували зростання цін виплати дотацій, але вони почалися тільки з травня 2017-го.
Виплати помітно почали збільшуватися у другій половині року. Тому з вересня намітилася тенденція до зниження ціни.

[[{“fid”:”330508″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

«Ефективність механізму дотацій добре простежується на сфері птахівництва. Восени ціни на м’ясо птиці стабілізувалися і вже не підвищувалися аж до кінця року», — кажуть у Союзі птахівників.

При цьому птахівники нарікають, що держпідтримка вітчизняного агросектору все ще низька й не дотягує до рівня найближчих сусідів: Польщі, Угорщини і Болгарії.

До слова, торік половина із 4 млрд грн дотаційної підтримки була спрямована на птахівничий сектор. Найбільше дотацій отримала компанія «Миронівський хлібопродукт».

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kuryatyna-dorozhchatyme-ale-rizkyh-strybkiv-ciny-ne-bude
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати