Курятина стала візитівкою України на світових ринках

Курятина стала візитівкою України на світових ринках

У чому секрет та які позитивні результати отримає Україна внаслідок посилення експортних позицій, провідні експерти галузі розповіли в коментарі УНН.

За словами директора “УКАБ” Тараса Висоцького, збільшення ринків збуту означатиме, перш за все, створення нових робочих місць та збільшення валового продукту України.

“Виробляючи м’ясо птиці в Україні, ми майже на 100% використовуємо вітчизняну кормову базу – зернові, олійні. Тому, експорт курятини та відкриття нових закордонних ринків для нашого м’яса птиці сприяє збільшенню внутрішнього виробництва, а відтак – створенню додаткових робочих місць, нарощуванню додаткового валового продукту в Україні.

Загалом, відкриття нових ринків для експорту курятини має позитивний економічний ефект у національному масштабі, позитивний ефект з точки зору надходження валюти, оскільки вже наразі майже півмільярда доларів експортної виручки формується саме від експорту м’яса птиці. А ще це поширює бренд “зроблено в Україні”, – пояснив він.

При цьому потенціал України дозволяє збільшити виробництво курятини удвічі, додав експерт.

“Оскільки споживання на внутрішньому ринку не може швидко рости, єдиним варіантом розширення виробництва і збільшення сільськогосподарського валового продукту є експорт. Відповідно, відкриття нових ринків цьому сприяє”, – пояснив Висоцький.

Думку директора “УКАБ” поділяє голова Асоціації “Аграрний союз України” Геннадій Новіков.

“У тому, що світ відкриває для нас свої ринки, в частині курятини, я бачу виключно плюси. Вітчизняний АПК є експортно-орієнтованим. Чим більше ми будемо постачати за кордон – тим більше про нас говоритимуть у світі. А через курятину, зокрема, заговорять і впізнають Україну в інших товарах”, – пояснив він.

Загалом, відкриття нових ринків для експорту аграрної продукції сприяє збільшенню внутрішнього виробництва та залучає додаткові валютні надходження в Україну, додав Новіков.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kuryatyna-stala-vizytivkoyu-ukrayiny-na-svitovyh-rynkah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати