Tempo950x100

Tempo300x100

Курятина в Україні вже коштує дорожче, ніж у Польщі та Естонії

Курятина в Україні вже коштує дорожче, ніж у Польщі та Естонії

Про це в інтерв’ю ГолосUA повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

«Ціна на курятину в Україні вже є європейською. Сьогодні вона коштує дорожче, ніж у Польщі та Естонії. У середньому ціна на філе в українському супермаркеті дорівнює 103,1 гривні за кілограм. У той же час в Естонії його можна купити за 94,6 гривні, а в Польщі – 96,5 гривні. Як наслідок, цына на м’ясо курки буде залежати від курсу долара. Якщо він буде стабільним, то курятина більше рости в ціні не повинна. Якщо вартість на курятину почне рости вгору, то до нас поїде м’ясо цієї птиці з Європи»,- сказав О. Пендзин.

Експерт зазначив, що з яйцями відбуваються постійні гойдалки. То вони дорожчають, то дешевшають. Це безпосередньо залежить від нашої експортної політики. Як тільки за територією України зростає ринок збуту, яйця і куряче м’ясо масово експортують, і як наслідок, зменшення пропозицій на вітчизняному ринку веде до зростання ціни. Як тільки там ринки закриваються, в Україні відразу різко збільшується кількість пропозицій, а ціна на яйця та курятину падає.

«Ці гойдалки говорять про велику монополізацію ринку. АМКУ нічого не робить, бо він займається тільки системою «Проззоро» і більше його нічого не цікавить», – резюмував О. Пендзин.

 

Перегляди: 14
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kuryatyna-v-ukrayini-vzhe-koshtuye-dorozhche-nizh-u-polshchi-ta-estoniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати