Tempo950x100

Tempo300x100

Китай бере курс на біологізацію сільського господарства

Китай бере курс на біологізацію сільського господарства

Очікується, що її затвердять на Центральній робочій конференції по сільському господарству. У Стратегії ключова роль відведена біологізації землеробства і впровадження екологічно безпечних методів в сільгоспвиробництво, пише agroxxi.ru.

«Курс на біологізацію сільгоспвиробництва – важливий аспект Стратегії розвитку сільських регіонів. Він допоможе вирішити проблеми, викликані традиційними хімічними методами ведення сільгоспвиробництва, які призвели до забруднення навколишнього середовища в сільських районах», – сказав Вень Тьечжун, економіст і професор сільськогосподарського розвитку Університету Женьмінь Китаю в Пекіні.

Китай буде приділяти пріоритетну увагу охороні навколишнього середовища при розробці сільськогосподарських проектів. Влада сподівається, що до 2030 року їм вдасться наростити виробництво засобів захисту сільгоспугідь. Міністерство сільського господарства буде докладати зусилля для заміни синтетичних добрив органічними, зокрема у виробництві фруктів, овочів і чаю. Очікується, що використання синтетичних добрив буде зменшено на 20% і більше до 2020 року у районах, де фрукти, овочі та чай є основними сільгосппродуктами.

Лю Сюй, віце-президент Китайської інженерної академії, нагадав, що сільське господарство стикається з серйозними проблемами, викликаними погіршенням екології, такими як ерозія родючих ґрунтів в північно-східних районах, дефіцит води в Північному Китаї і забруднення важкими металами в південних районах Китаю.

«Зелене виробництво життєво необхідно для сталого розвитку сільських регіонів, забезпечення продовольчої безпеки і модернізації сільського господарства Китаю», – підкреслив він.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kytaj-bere-kurs-na-biolohizaciyu-silskoho-hospodarstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати