Tempo950x100

Tempo300x100

Китайські закупівельники кукурудзи змінили американський ринок на український

Китайські закупівельники кукурудзи змінили американський ринок на український

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію від трьох бізнесменів та аналітика, пише ukrainian.voanews.com.

Будь-яка тривала зміна в настроях одного з найбільших імпортерів кукурудзи примусить непокоїтись американських фермерів, які готуються збирати великий врожай цього року і може призвести до зростання напруги в торговельних відносинах між Китаєм та США, повідомляє Reuters.

Китай минулого року збільшив закупівлі американської кукурудзи, яка, здебільшого, є генетично модифікованою, що сприяло зростанню внутрішніх цін.

Але цього року джерела вказують, що отримувати дозволи на обробку генетично модифікованої кукурудзи в Китаї стало все складніше. Це спонукало компанії звернутись до закупівель не модифікованої кукурудзи в Україні.
«Цього року торговці більше схильні купувати кукурудзу в Україні, так як вона не ГМО і не вимагає дозволу на переробку», – сказав Черрі Жанг, аналітик Shanghai JC Intelligence.

«Навіть деякі з тих, хто замовив американську кукурудзу скасували замовлення і переключились на Україну», – зауважив він.

Минулого року Україна поставила дві третини китайського імпорту, який, загалом, склав 2,38 млн тонн, а Сполучені Штати поставили чверть обсягів імпорту кукурудзи.

Ціни на експорт з України підскочили через зростання попиту, повідомив один з торговців, і вийшли на найвищий рівень з липня 2016 року, склавши 180 доларів за тонну.

«Кукурудзі зі США важко заходити через питання ГМО. Отримати дозвіл на переробку ГМО дуже складно», – сказав торговець кукурудзою зі сходу Китаю.

«Я замовив 7000 тонн американської кукурудзи, але мусив скасувати замовлення і звернутись до України», – сказав він.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kytajski-zakupivelnyky-kukurudzy-zminyly-amerykanskyj-rynok-na-ukrayinskyj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати