Tempo950x100

Tempo300x100

Китайський коронавірус може негативно вплинути на український експорт

Китайський коронавірус може негативно вплинути на український експорт

Подальше розповсюдження коронавірусу в Китаї може негативно вплинути на стан українського експорту. Про це під час круглого столу заявила заступник директора Центру економічної стратегії Марія Репко, пише УНІАН.

“Агентство Moody’s опублікувало прогнози для глобальної економіки в разі епідемії коронавірусу, і перше, що постраждає, – ціни на сировинні товари, паливо та залізну руду”, – зазначила експерт.

Репко навела дані по найбільших каналах українського експорту в Китай. Що стосується сільськогосподарської продукції, то 45% ріпаку, 14% кукурудзи, майже чверть обсягів пшениці та сої, що експортується з України до Китаю.

Тому, вважає експерт, ця сфера моментально відреагує на погіршення економічної ситуації.

Репко також додала, що подальше поширення коронавірусу може вплинути й на фінансові ринки, які зазвичай чутливо реагують на подібні новини. “Аналітики очікують, що ВВП Китаю втратить 1,5% свого зростання. Ринки на це нервово реагують. Поки паніки немає, але помітна тенденція втечі до якості, коли в першу чергу купуються облігації США, Німеччини та Великобританії, при цьому виводяться гроші з країн, що розвиваються, до яких відноситься й Україна”, – розповіла експерт. 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kytajskyj-koronavirus-mozhe-nehatyvno-vplynuty-na-ukrayinskyj-eksport
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати