Tempo950x100

Tempo300x100

“Київхліб” знову судиться з Roshen через торти

“Київхліб” знову судиться з Roshen через торти

Про це повідомляє БизнесЦензор.

У серпні Госпсуд Києва повністю задовольнив позов кондитерської корпорації Roshen по справі № 910/21643/17, визнавши недійсним свідоцтво на знак для товарів і послуг № 228350 від 26.06.2017, яким є червона стрічка.

Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, “Київхліб” звернувся в Київський апеляційний господарський суд з апеляційною скаргою, в якій просить призначити повторну комісійну експертизу об’єктів інтелектуальної власності, скасувати рішення Господарського суду міста Києва від 06.08.2018, прийняти нове рішення, яким відмовити в задоволенні позову в повному обсязі. Суд відкрив апеляційне провадження.

Раніше обидві компанії провели соціологічні дослідження. “Київхліб” замовив опитування в ТОВ “Перша рейтингова система”. Згідно з дослідженням, позивачі переоцінюють значення і популярність червоної стрічки, як способу індивідуалізації позивачів.

Як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Roshen, червона стрічка з золотистими написами не асоціюється виключно з позивачами.

“Київхліб” не погодився і назвав соціологічне дослідження “неналежним і недопустимим доказом по справі”, а також провів власне дослідження.

Соцопитування Центру соціальних технологій Соціополіс, підтвердило, що товарний знак порушує права інтелектуальної власності компанії Roshen як власника добре відомого в Україні знака та виключної ліцензії на право використання цього знака.

На думку Roshen, знак “Київхліба” є схожим на елемент упаковки тортів Roshen настільки, що його можна сплутати зі знаком позивачів, і є таким, що може ввести в оману.

На думку експертів, між знаками Roshen і “Київхліб” існує подібність, яке вводить в оману споживачів щодо особи виробника вказаного товару. Враховуючи всі наведені докази, суд вирішив задовольнити позов компанії Roshen та визнати недійсним свідоцтво України на знак для товарів і послуг № 228350 від 26 червня 2017 року на промисловий зразок, який належить Київхлібу.

Суди з питань інтелектуальної власності між кондитерами тривають з початку минулого року.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kyyivhlib-znovu-sudytsya-z-roshen-cherez-torty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати