Tempo950x100

Tempo300x100

“Київський торт” став причиною судових воєн

“Київський торт” став причиною судових воєн

Кондитерська корпорація Roshen звернулася до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом Ашан Україна права інтелектуальної власності під час випуску продукції під торговою маркою Київський торт.

Про це йдеться в рішенні суду, оприлюдненому 24 січня, пише НВ.

В Roshen вимагають, щоб суд заборонив Ашану Україна використовувати назви Київський торт і торт Київський, а також графічних елементів у вигляді листя каштана, тому що покупець може сплутати торт з продукцією Roshen.

Такі ж самі вимоги в цьому рішенні суду викладені стосовно виробника Белларія. Крім того, Roshen хоче через суд зобов’язати компанію вилучити з обороту і знищити всі упаковки та етикетки тортів із відповідними написами та зображеннями.

Згідно з рішенням суду, товарний знак Київський торт визнано загальновідомим в Україні рішенням Апеляційної палати Державної служби інтелектуальної власності у квітні 2017 року.

Суд розгляне справу на підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження 5 лютого 2018 року.

Відзначимо, що це не перша ситуація, коли Roshen судиться з іншими компаніями через продукцію.

Так, 6 грудня 2017 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував компанію Київхліб на 219 тис. грн за використання схожого на упаковку кондитерської корпорації Roshen оформлення для торта Казковий ключик.

До складу корпорації Roshen входять Кременчуцька, 2 Вінницькі, Київська кондфабрики, Маріупольська, яка перебуває на стадії ліквідації, а також Клайпедська кондитерська фабрика UAB Roshen (Литва) та фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Президент Петро Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen; у квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в траст компанії Rothschild Trust частки Порошенка в кондитерській корпорації Roshen.

Пізніше Порошенко заявив про те, що не впливає на свої активи в Roshen.

Мережа магазинів Auchan присутня у 16 країнах світу. Власником Auchan Group є Асоціація сім’ї Мюльє (Франція). Торгова мережа гіпермаркетів Ашан в Україні складається з 11 об’єктів у 5 областях.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kyyivskyj-tort-stav-prychynoyu-sudovyh-voyen
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати