Tempo950x100

Tempo300x100

Кизил не має рівних за прибутковістю

Кизил не має рівних за прибутковістю

На третій Національній агроконференції «Мільйон з гектара» доктор біологічних наук, професор та селекціонер Світлана Клименко та керівник господарства з вирощування кизилу Сергій Ольшанський розповіли про інвестиційну привабливість вирощування дерену (кизилу) в Україні.

Про це пише Kurkul.com.

«За урожайністю 100 і більше кг з дерева. Йому немає рівних за прибутковістю. Яблуня й груша менш урожайні та дешевші», — зазначає науковець.

За словами експертів, дерен цінний не лише плодами, а й листям, корою, корінням. Зокрема з Ізраїлю приїжджають до України закуповувати коріння для виготовлення ліків від гепатиту С.

Його також дуже вигідно вирощувати. Дерен може пережити навіть заморозки. Якщо квіти змерзли, зацвіте друга хвиля квітів із суцвіть і дасть той же урожай.

Експерти повідомляють, що розмножувати дерен дуже вигідно окуліруванням. Приживання бруньок 96 %, тому розмноження швидке, ефективне і недороге.

В господарстві дерен переробляють на компоти, джеми, варення і навіть самогон — деренівка — це традиційний український напій.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kyzyl-ne-maye-rivnyh-za-prybutkovistyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати