Tempo950x100

Tempo300x100

Лайфхак від агрономів Vitagro Partner: комбінуємо суміш для захисту насіння

Лайфхак від агрономів Vitagro Partner: комбінуємо суміш для захисту насіння

Однією з найважливіших фаз розвитку рослин для формування майбутнього врожаю є сходи рослин. Характеризується вона проникненням колеоптиля до верхнього прошарку ґрунту і його виходу на поверхню. З появою листків починається асиміляція СО2 (процес фотосинтезу), таким чином, рослина переходить з гетеротрофного до автотрофного способу життя, і тут важливо  отримати дружні сходи та не пропустити хвороби ростків, адже надалі проблеми тільки накопичуватимуться. 

Як захистити паростки та яку суміш використати для обробки насіння щоб досягти максимального ефекту? І тут головне не тільки підібрати ефективного протруйника й комплексно підійти до вирішення проблеми. Давайте разом скомпонуємо ефективну суміш для захисту, стимуляції та живлення насінини.

Протруйник – як мінімум двокомпонентний системної дії, адже інфекція найпоширенішого гриба фузаріум уражує насіння не лише зовні, а й усередині. Додайте ще сюди збудники септоріозу, гельмінтоспоріозу, пліснявіння насіння, сажкові хвороби і т.д.  Як відповідь на переважаючі патогени оптимальним рішенням буде використання універсального багатокомпонентного контактно-системного фунгіцидного протруйника канадського походження Тевірон.

[[{“fid”:”648535″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Ефективність Тевірону зумовлена вдалим поєднанням двох діючих речовин – тіамбендазолу та флутріафолу. Тіабендазол — діюча речовина системної дії (група бензимідозоли), яка зупиняє процеси поділу клітин патогену. Добре діє проти збудників сажкових хвороб, а також проти кореневих гнилей (гельмінтоспоріозної та фузаріозної). За рахунок переміщення в молоді органи проростка захищає культуру від хвороб вегетативних органів на перших етапах росту та розвитку рослин. Флутриафол є потужною мобільною діючою речовиною з групи триазолів. Речовина швидко рухається по рослині, що забезпечує ефективну винищувальну дію щодо грибкових захворювань рослини.

– Мікдобрива. Обробка насіння мікродобривами є першим  кроком у сучасній технології реалізації максимального потенціалу культури. Проводиться для підвищення енергії проростання та схожості насіння, прискорення росту та розвитку потужної кореневої  системи, раннього розвитку рослини. Цей агрозахід є маловитратним і найважливішим у частині закладки максимальної майбутньої  урожайності. Фосфор, кальцій та мікроелементи позитивно впливають на розвиток коренів, що збільшує доступ до вологи і поживних речовин, покращує стан рослин протягом усього вегетаційного  періоду. Незаперечна перевага тут за EG Start – висококонцентрованим комплексним добривом преміум класу  з антистресантним ефектом для стартового росту культур.  Даний комплекс містить  оптимально збалансоване співвідношення макро- та мікроелементів в легкозасвоюваній формі для цілеспрямованого живлення проростаючих рослин, з антистресовим ефектом. Крім того, збільшує енергію проростання насіння, покращує схожість, забезпечує ранні дружні сходи культур. Застосовується для  передпосівної обробки насіння та для позакореневого підживлення культур.

[[{“fid”:”648536″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

– Стимулятор росту, антистресант. Без сумніву, в цьому сегменті лідером є Гуміфілд (гумат калію) – натуральний природний продукт, вироблений німецькою компанією Humintech GmbH за сучасною технологією з леонардіта, спеціального виду бурого вугілля, що має високий вміст гумінових кислот.

Отже, тільки збалансований комплекс захисно-стимулюючої, антистресантної дії гарантуватиме отримання ранніх дружніх та вирівняних сходів з запасом міцності на початкових етапах росту.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/lajfhak-vid-ahronomiv-vitagro-partner-kombinuyemo-sumish-dlya-zahystu-nasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН