Tempo950x100

Tempo300x100

Лайфхак від агрономів Vitagro Partner: комбінуємо суміш для захисту насіння

Лайфхак від агрономів Vitagro Partner: комбінуємо суміш для захисту насіння

Однією з найважливіших фаз розвитку рослин для формування майбутнього врожаю є сходи рослин. Характеризується вона проникненням колеоптиля до верхнього прошарку ґрунту і його виходу на поверхню. З появою листків починається асиміляція СО2 (процес фотосинтезу), таким чином, рослина переходить з гетеротрофного до автотрофного способу життя, і тут важливо  отримати дружні сходи та не пропустити хвороби ростків, адже надалі проблеми тільки накопичуватимуться. 

Як захистити паростки та яку суміш використати для обробки насіння щоб досягти максимального ефекту? І тут головне не тільки підібрати ефективного протруйника й комплексно підійти до вирішення проблеми. Давайте разом скомпонуємо ефективну суміш для захисту, стимуляції та живлення насінини.

Протруйник – як мінімум двокомпонентний системної дії, адже інфекція найпоширенішого гриба фузаріум уражує насіння не лише зовні, а й усередині. Додайте ще сюди збудники септоріозу, гельмінтоспоріозу, пліснявіння насіння, сажкові хвороби і т.д.  Як відповідь на переважаючі патогени оптимальним рішенням буде використання універсального багатокомпонентного контактно-системного фунгіцидного протруйника канадського походження Тевірон.

[[{“fid”:”648535″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Ефективність Тевірону зумовлена вдалим поєднанням двох діючих речовин – тіамбендазолу та флутріафолу. Тіабендазол — діюча речовина системної дії (група бензимідозоли), яка зупиняє процеси поділу клітин патогену. Добре діє проти збудників сажкових хвороб, а також проти кореневих гнилей (гельмінтоспоріозної та фузаріозної). За рахунок переміщення в молоді органи проростка захищає культуру від хвороб вегетативних органів на перших етапах росту та розвитку рослин. Флутриафол є потужною мобільною діючою речовиною з групи триазолів. Речовина швидко рухається по рослині, що забезпечує ефективну винищувальну дію щодо грибкових захворювань рослини.

– Мікдобрива. Обробка насіння мікродобривами є першим  кроком у сучасній технології реалізації максимального потенціалу культури. Проводиться для підвищення енергії проростання та схожості насіння, прискорення росту та розвитку потужної кореневої  системи, раннього розвитку рослини. Цей агрозахід є маловитратним і найважливішим у частині закладки максимальної майбутньої  урожайності. Фосфор, кальцій та мікроелементи позитивно впливають на розвиток коренів, що збільшує доступ до вологи і поживних речовин, покращує стан рослин протягом усього вегетаційного  періоду. Незаперечна перевага тут за EG Start – висококонцентрованим комплексним добривом преміум класу  з антистресантним ефектом для стартового росту культур.  Даний комплекс містить  оптимально збалансоване співвідношення макро- та мікроелементів в легкозасвоюваній формі для цілеспрямованого живлення проростаючих рослин, з антистресовим ефектом. Крім того, збільшує енергію проростання насіння, покращує схожість, забезпечує ранні дружні сходи культур. Застосовується для  передпосівної обробки насіння та для позакореневого підживлення культур.

[[{“fid”:”648536″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

– Стимулятор росту, антистресант. Без сумніву, в цьому сегменті лідером є Гуміфілд (гумат калію) – натуральний природний продукт, вироблений німецькою компанією Humintech GmbH за сучасною технологією з леонардіта, спеціального виду бурого вугілля, що має високий вміст гумінових кислот.

Отже, тільки збалансований комплекс захисно-стимулюючої, антистресантної дії гарантуватиме отримання ранніх дружніх та вирівняних сходів з запасом міцності на початкових етапах росту.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/lajfhak-vid-ahronomiv-vitagro-partner-kombinuyemo-sumish-dlya-zahystu-nasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати