Tempo950x100

Tempo300x100

Липецька фабрика Roshen заплатила понад 360 млн рублів податків і штрафів

Липецька фабрика Roshen заплатила понад 360 млн рублів податків і штрафів

Про це повідомив адвокат Олександр Гур’єв, який представляє інтереси підприємства, пише ТАСС.

«Вся сума податків і штрафів в розмірі 361,5 млн руб повністю виплачена. Невиплата їх могла б спричинити блокування рахунків Липецької кондитерської фабрики і повну нездатність підприємства розраховуватися за поставлену тепло, газ, воду та інші енергоресурси», — сказав Гур’єв.

За словами Гур’єва, на рішення Арбітражного суду Липецької області була подана апеляція в Дев’ятнадцяте Арбітражний суд в Воронежі, який в липні 2019 роки її відхилив, а в вересні відправлена касація до Арбітражного суду Центрального округу в Калузі.

Як пояснив адвокат, кондитерська корпорація Roshen має намір і далі оскаржити рішення про нарахування 361,5 млн руб податків і штрафів — у Верховному суді РФ і, можливо, в міжнародних інстанціях.

«Є порушення права власності, вилучили велику кількість грошових коштів в якості податків, і це може бути розглянуто як порушення статті 1 протоколу № 1 (Захист власності) Європейської конвенції про захист прав людини. Не виключаю, що скарга буде заснована і на інших конвенційних нормах», — сказав Гур’єв.

Довідка:

Корпорація Roshen є одним з активів колишнього президента України Петра Порошенка, включає п’ять кондитерських фабрик, у тому числі Київську, Кременчуцьку, дві Вінницькі (Україна), Клайпеди (Литва) і Bonbonetti Choco (Угорщина), виробляє на рік близько 450 тис. тонн продукції 350 видів кондитерських виробів.

У 2015 році по відношенню до її керівництва в Росії було порушено кримінальну справу про шахрайство з бюджетними коштами на 180 млн рублів. Басманний суд в Москві наклав арешт на майно Липецької фабрики, а саме склад готової продукції, чотири цехи, будівля підсобного корпусу і сім ділянок землі площею понад 700 тис. кв. м. Всі співробітники Липецької фабрики звільнені, провадження закрито.

Джерело: agravery.com

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/lypecka-fabryka-roshen-zaplatyla-ponad-360-mln-rubliv-podatkiv-i-shtrafiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати