Tempo950x100

Tempo300x100

Майже чверть українських заробітчан не збираються знову за кордон

Майже чверть українських заробітчан не збираються знову за кордон

Про це свідчать результати опитування OLX Робота, seeds.org.ua.

Основною причиною став психологічний дискомфорт, пов’язаний з переїздом і віддаленістю від рідних, – на нього вказали 4 з 10 респондентів. Майже у третини зникла необхідність виїжджати на роботу за кордон повторно – вони почали заробляти достатньо в Україні.

Ще 16% заявили, що в інших країнах не тільки висока заробітна плата, а й витрати на проживання та харчування. У чверті респондентів виникали конфлікти з роботодавцем. Кожен п’ятий залишився розчарований досвідом роботи за кордоном.

Майже половина українців, які зараз не хочуть повертатися, отримували за кордоном до $ 1 тис. Ще 18% – до $ 1,2 тис. Тільки 11% тих, хто не планує повторне працевлаштування, заробляли до $ 2 тис. На місяць.

Основними напрямками робочої міграції для людей, які вибрали залишитися в Україні, були Росія – 35%, Польща – 33% і Німеччина – 11%.

З групи респондентів, які не хотіли б поїхати працювати за кордон знову, майже 15% все ж допустили можливість знову поїхати на заробітки до Польщі.

Кожен другий українець, який побував за кордоном і не хоче повертатися працювати повторно, був працевлаштований не по своїй спеціальності. 22% незадоволених респондентів пропрацювали за кордоном в будівельній сфері. У сфері транспорту і логістики працювали 17%, на виробництві – 15%, у сфері обслуговування – 11%.

Більшість тих, хто мав досвід роботи за кордоном і не планує повертатися, – це чоловіки з сім’ями (близько 70%) у віці 25-34 і 45-54 років. 7 з 10 з них проживають в містах.

Головною мотивацією до виїзду за кордон респонденти найчастіше називали низькі зарплати в Україні (42% респондентів). Відсутність робочих місць в нашій країні і можливість подивитися світ – причини, які посіли друге-третє місця.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/majzhe-chvert-ukrayinskyh-zarobitchan-ne-zbyrayutsya-znovu-za-kordon
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати