Tempo950x100

Tempo300x100

Майже половина інвестиційних проектів в АПК реалізується у тваринництві

Майже половина інвестиційних проектів в АПК реалізується у тваринництві

Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час ІІ Міжнародної агропромислової виставки «EuroAGRO», яка відбулася за організації ПрАТ «Гал-ЕКСПО», польської компанії «Kielce Targi S.A.» та за підтримки Львівської облдержадміністрації.

Метою заходу стало створення платформи для надання виробникам с/г продукції знань і можливостей доступу до інновацій, які сьогодні впроваджує аграрний сектор, вивчення успішного досвіду колег з інших європейських країн, ознайомлення, а також популяризація с/г кооперації та сімейного фермерства.

«Станом на 1 липня 2017 року в аграрному секторі впроваджується 233 інвестиційних проектів із загальною кошторисною вартістю у 36,7 млрд грн. Реалізація поточних проектів дозволить створити понад 16 тисяч нових робочих місць. Слід зазначити, що більшість проектів здійснюється малим та середнім бізнесом. За напрямами проектів стає помітною тенденція до зміни акцентів на тваринництво, яке складає майже половину від усієї кількості проектів, а саме 49%. Зокрема, скотарство – 25%, свинарство – 14%, птахівництво – 10%», – проінформувала Олена Ковальова.
Серед інших напрямів реалізації інвестиційних проектів:  обробка, зберігання та переробка зернових та технічних культур (21%), овоче- та фруктосховища (9%), переробка сільськогосподарської сировини (7%), багаторічні насадження (5%), зрошення – 10 од. (4%), інші (5%).

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/majzhe-polovyna-investycijnyh-proektiv-v-apk-realizuyetsya-u-tvarynnyctvi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати